Столична община подкрепи ФК "Танг Ра"

11:45
Столична община подкрепи ФК "Танг Ра"
Столична община подкрепи футболен клуб Танг Ра с проектно финансиране в размер на 3000 лв. по "Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община". Целта на проекта е социална интеграция и възпитаване на толерантност чрез футзала.

В него е включен както мъжкият футзален отбор на Танг Ра, така и юношеският, който е сформиран от 14 състезатели от столичните квартали "Челопечене" и "Ботунец". Благодарение на проекта юношите тренират безплатно футзал два пъти седмично и идната седмица ще се сдобият с официални екипи като на мъжкия тим. Младите надежди на клуба, подготвяни от треньора Виктор Йорданов, се представят отлично от началото на сезона и постигнаха четири убедителни победи над своите съперници от град Нови Искър и кв. "Орландовци". Танг Ра е единственият клуб в страната, който развива детско-юношеска школа по футзал. Същевременно мъжкият отбор има само една победа до този момент в столичния шампионат по футзал към Български футболен съюз.

От своя страна ФК Танг Ра популяризира избора на София за европейска столица на спорта през 2018 г. и постави на екипите си логото на Столична община. Футболният клуб получи проектно финансиране по същата програма и през сезон 2013/14 г.

ФК Танг Ра получи подкрепа и от бутилиращата компания "Банкя", която предостави безвъзмездно необходимата за отборите му вода. Очаква се до края на година клубът ще бъде финансиран и от спонсора си "Бестимекс".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация