Иван Любичич: Григор има потенциал да стане номер 1

16:20
Иван Любичич: Григор има потенциал да стане номер 1
"Със сигурност Григор Димитров има потенциала да печели титли от Шлема и да стане номер 1", обяви бившият номер 3 в света Иван Любичич в интервю за БГНЕС.
 
Хърватинът бе в България за отбелязването на 20-та годишнина на HEAD в страната ни, като компания в празненството му правиха и други големи имена от света на спорта. 
 
"Много се гордея, че съм част от семейството на HEAD, те ме подкрепяха през цялата ми кариера и го правят след нейния край. Много малко са компаниите, които се грижат за своите спортисти, дори след края на професионалната им кариера. За мен е чест да се срещна с такива шампиони като Дидие Кюш и Марко Бюхел, както и други спортисти. Страхотно е чувството, че всички сме част от семейството HEAD и се радвам, че съм тук", сподели Любичич, който сега е треньор на Милош Раонич.
 
"Мисля, че младите все още не са готови да атакуват първото място в ранглистата. Времето ще покаже. Може и да греша, надявам се да греша. Мисля, че опитът, който Раонич и Димитров натрупаха през 2014 година, да играят и да печелят големи мачове, е много важен за тях, за да растат като спортисти. Те вървят в правилната посока, но мисля, че им трябва още малко време, за да стигнат върха", коментира той.
 
"Със сигурност Григор има потенциала да печели титли от Шлема и да стане номер 1. За него бе много трудно, че постоянно го сравняваха с Федерер, който бе толкова успешен. Григор няма да има чак толкова успешна кариера, но може да стигне върха".
 
"Успехът на Чилич на US Open бе невероятен. Да спечелиш титла от Големия шлем е огромен успех, но начинът, по който изигра последните си 10 сета в Ню Йорк, бе просто сензационен. Той доминираше тотално от 1/4-финала нататък. Никой не знаеше, че той може да играе на такова ниво", сподели хърватинът.
 
"Най-големият конкурент на Джокович за първото място ще бъде Надал, ако няма повече проблеми с контузии. Роджър също е в играта, така че тези тримата ще се борят за върха догодина. През 2016 година обаче очаквам младите да направят своя ход и да се борят за първото място", смята бившият номер 3 в света.
 
"Липсва ми да играя пред много хора, това е нещо, което няма как да ти се случи в нормалния живот – повече от 10 хиляди души да те гледат. Нищо не може да се сравни с този адреналин. Като треньор все още съм много близо до играта, до тениса, така че все още получавам много емоции, много радост, разбира се и доста яд, когато нещата не се получават. Доволен съм от начина, по който кариерата ми се развива, след като се отказах. Понякога се изявявам като коментатор за телевизията, мениджър съм на Томаш Бердих, тренирам Милош, така че съм доста зает", каза още той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
30.11.2014 16:34

Трябва да стане ...само той ни е да ни отсрамва....