Шампионите на Kamenitza Фен Купа 2014 „Лазур“ ще гледат сблъсък между Атлетико Минейро и Ботафого

14:22
Шампионите на Kamenitza Фен Купа 2014 „Лазур“ ще гледат сблъсък между Атлетико Минейро и Ботафого
След като за 12-та поредна година Kamenitza Фен Купа превърна лятото в серия от незабравими футболни емоции, дойде време Националните Шампиони на турнира да се насладят на своята заслужена награда – петдневна екскурзия до Рио де Жанейро, с посещение на мач между Атлетико Минейро и Ботафого, който ще се проведе в град Бразилия. 
 
При планирането на футболното пътешествие, шампионите за 2014-та „Лазур“ сами изявиха желание да посетят точно това дерби, вместо първоначално предвидения за тях мач на бразилския национален отбор. „Бразилските национали най-вероятно все още се възстановяват след тежката загуба от Германия на Световното. От друга страна, всички от отбора сме фенове на бразилския футбол и не искаме да пропуснем редкия шанс да гледаме на живо истинско дерби от местното първенство. Жалко само, че Роналдиньо си тръгна от отбора на Атлетико. Ако можехме да гледаме и него щяхме да зачеркнем още един ред от списъка с мечтите“, сподели с широка усмивка капитанът на „Лазур“ Динко Денев.
 
Атлетико и Ботафого със сигурност ще предложат на нашите шампиони едно незабравимо футболно зрелище. Те са дългогодишни съперници от бразилската „А“ група и имат богата история на футболни стълкновения по терените на бразилските клубни първенства. Само преди 9 дни Атлетико Минейро, или както го наричат феновете му – Ел Гало (Галският Петел) спечели за втори път в своята история Купата на Бразилия. Освен това, тимът е носител на титлата „Шампион на Бразилия“ и е известен с рекордните си 42 победи в Кампеонато Минейро – първенството за титлата на щат Минейро. Доскоро един от най-известните футболисти в редиците на Галските Петли беше голмайсторът Роналдиньо. Ботафого, известен още като „Великият Огън“ също не отстъпва по слава и титли – отборът е Шампион на Бразилия за 1995 и многократен победител в Кампеонато Кариока – щятският турнир на Рио де Жанейро. През последните си 3 сблъсъка, от средата на 2013-та до сега, двата тима са си разменили по една победа, а третият мач е завършил с равенство. 
 
Дербито между двата бразилски титана ще е само едно от многото приключения, които очакват момчетата от „Лазур Свети Влас“. Те спечелиха това незабравимо пътешествие, след като успяха да докажат, че са най-добрият отбор от приятели измежду близо 1800 тима, взели участие в тазгодишното издание на Фен Купа. Приятелите от квартала ще потеглят към Бразилия със самолет на 5-ти декември и ще останат в Рио до 10-ти декември. През 5-те дни на своя престой в страната на футбола те ще посетят не само легендарния стадион Маракана и дербито между Атлетико Минейро и Ботафого, но и множество други уникални забележителности като планината Шугар Лоуф, издигаща се на 396 метра височина над залива Гуанабара и емблематичната за Рио статуя на Спасителя Исус. През останалото време момчетата от Свети Влас ще се наслаждават на топлия климат и финия пясък по плажовете в Рио, а хотелът, в който ще отмарят след това се намира буквално на метри от Копа Кабана. 
 
Тези и много други емоции очакват шампионите на Фен Купа 2014. За нас, останалите фенове остава да им пожелаем едно незабравимо футболно пътешествие. Със сигурност всички любители на футбола в България очакват с нетърпение следващото издание на турнира и новата голяма награда, която „Каменица“ АД е подготвила за бъдещите Национални Шампиони.    
 
Снимки и актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България можете да намерите във facebook на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на Kamenitza Фен Купа 2014, www.kamentiza.bg/FanCup.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация