Дария Радулова с две титли в Сърбия

19:02
Дария Радулова с две титли в Сърбия
2015-а година започна прекрасно за българския тенис, след като Дария Радулова спечели титлите на сингъл и на двойки на турнира за девойки до 12 години в Белград, Сърбия.
 
Талантливата тенисистка на ТК Августа Траяна Стара Загора записа пет последователни победи в индивидуалната надпревара, като загуби само един сет по пътя си към първото голямо отличие в своята кариера.
 
Началото беше трудно за Радулова. След оспорвана трисетова битка тя успя да се справи със съпротивата на Миа Марянович (Срб) – 7:5, 4:6, 7:5. В следващия кръг Сиджи Пежински (Фр) беше преодоляна с лекота след 6:2, 6:0. На четвъртфиналите Дария не остави шансове на Андреа Мръвич (Срб) – 6:4, 6:1, а на полуфиналите българката победи още една представителка на домакините – Ива Дивац с 6:1, 7:5.
 
В спора за титлата Дария се изправи срещу Ана Вилцек (Срб), която стигна до този мач, без да загуби дори и сет. Очакванията за оспорван двубой се оправдаха напълно, но Дария показа по-голяма зрялост в решителните моменти и спечели със 7:5, 6:3.
 
Финалът на двойки противопостави Радулова срещу другата българка, която участва в Белград – Радина Терзийска. И тук Дария напусна корта като победителка, след като с партньорката си Селин Лидия Сепкен (Тур) надделяха с 6:1, 6:4 над Терзийска и Ребека Керн (Гер).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация