Солиден Мъри победи Бердих и е на финал

14:33
Солиден Мъри победи Бердих и е на финал
Шестият поставен в схемата Анди Мъри се класира за финала на Аустрелиън Оупън, след като победи чеха Томас Бердих 6:7(6), 6:0, 6:3, 7:5 в първия полуфинал от мъжката схема.

Британецът се представи изключително стабилно и след оспорвания първи сет, не остави никакви шансове на своя съперник, който победи в три сета Надал в миналия кръг. Бердих започна по-силно двубоя и проби за 5:3, но след това не успя да затвори сета на собствен сервис. Тайбрекът бе равностоен, но в крайна сметка 7-ят поставен го взе на 6 точки.

От там нататък Мъри демонстрира изключително високо ниво на тенис и напълно отчая противника си. Шотландецът взе втория сет на 0, а следващия на 3, за да поведе в резултата. Бердих успя да се стабилизира в 4-та част, като резултатът вървеше на сервис, преди чехът да се пропука при 5:5 и да допусне пробив. Мъри реализира с ас още първия си мачбол и по този начин се класира на 4-ия си финал в Мелбърн.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

golemiq_geshan
29.01.2015 20:28

И аз мисля , че Вавринка ще бъде по - трудното препятствие пред Ноле , защото Вавринка е точно обратното на Бердих , в по - слабите мачове срещу по - ниско ранкирани си позволява отпускания , докато глада му да се доказва срещу големите е огромен и точно в тези мачове показва своя максимум и това не е така от последните 1-2 години , а още отпреди колко пъти е вкарвал и Ноле и Федерер в драми , просто тогава нямаше и качествата или може би смелостта във важните моменти и натиска натиска газта и във важните моменти се кротваше , а сега във важните моменти , дори повече натиска

golemiq_geshan
29.01.2015 20:25

Мъри днес показа , че има спадове , защото определено 4тия сет не игра на 50% от показаното през третия и най - вече втория , първия сет обаче Бердих игра като с Надал до тайбрека , където го взе на магия и вместо да се амбицира , че го спечели , въпреки че в самия тайбрек игра слабо , той тотално рухна с началото на втория , много слаба психика , играе в определени периоди , все едно иска да удари топката със сила без да го вълнува къде ще отиде тя , дали в мрежата , дали в аут ...

medno
29.01.2015 19:42

Голям мръсник *smile* много разнообразен, чак досаден :Р Финал с Джоко ще е по- интересен според мен, защото ако Вавринка се изправи срещу Мъри - мача ще прилича на днешния. Праволинейна сила срещу вариативност в начините на удряне ( различни дължини и фалцове, придружени с топ- спин ,,,)

biserms
29.01.2015 20:10

Джокович ще го остави на 0 тоя на финала бъди сигурен *wink*