Второ сребро за Алберт Попов на Олимпийския фестивал

15:57
Второ сребро за Алберт Попов на Олимпийския фестивал
Алберт Попов спечели втори сребърен медал за България на продължаващия в Австрия и Лихтенщайн Европейски олимпийски младежки фестивал.

Този път Попов се нареди втори в слалома, като позволи единствено на австриеца Рафаел Хаазер да го изпревари. Българинът бе трети след първия манш, но с добро второ спускане стигна до среброто с общо време 1.29.51, на 1.46 сек от шампиона. Трети е германецът Адриан Мейзен с 1.29.75.

Отлично се представи и друг наш алпиец - Йоан Тодоров е шести с общо време 1.30.30 мин. Той също подобри класирането си във втория манш, след като в първия бе 10-и. Третият ни представител Радослав Дурев бе 42-ри след първото спускане, но във второто не завърши. Вторият манш се състоя при много неблагоприятни атмосферни условия, силен вятър и снеговалеж, които забавиха старта с четвърт час.

Попов спечели и другото българско отличие на Фестивала, след като в понеделник се нареди втори в гигантския слалом. Той е на 17 години и смятан за един от най-талантливите ни млади алпийци. В кариерата си има един старт за Световната купа – първото състезание за тази зима, гигантския слалом в Зьолден(Ав), където се нареди на 57-ото място, като изостана на 6,70 сек. от водача Марсел Хиршер. Четири пъти е участвал за Европейската купа, най-доброто му класиране е 36-ото място на гигантския слалом в Боровец миналия февруари.

Алберт е с много победи в детски и юношески състезания и единственият българин с три последователни победи за Купа "Тополино", неофициалното световно първенство за деца. Носителят на два сребърни медала от Фестивала Алберт Попов и останалите български алпийци се прибират утре, петък, 30 януари, с полет през Цюрих, който се очаква да кацне на Аерогара София Терминал 2 в 12.55 ч.

Останалата част от българската делегация се прибира в събота, 31 януари, с полет през Мюнхен, планиран за кацане в 22.30 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация