Джокович се класира за финала след петсетов трилър срещу Вавринка (видео)

15:10
Джокович се класира за финала след петсетов трилър срещу Вавринка (видео)
Новак Джокович надделя над Стан Вавринка в третия пореден сблъсък между двамата на Аустрелиън Оупън. Сърбинът се наложи над швейцареца в оспорван петсетов мач със 7-6 (1), 3-6, 6-4, 4-6, 6-0 и се класира за финала на първия за сезона турнир от Големия шлем.

Това бе мач №20 между двамата и трети пореден на Откритото първенство на Австралия. През 2013 г. Ноле надви Стан в битка, която продължи пет часа, а миналата година в Мелбърн швейцарецът излезе победител в четиричасова сага и по-късно спечели титлата.

И в двата предни мача се играха пет сета, както и днес. Джокович имаше тотално надмощие над съперника си в решителния пет сет, направи два пробива и свали миналогодишния шампион Вавринка от трона.

В опит да спечели за пети път Аустрелиън Оупън сърбинът ще се изправи срещу Анди Мъри, който игра на финала в Мелбърн три пъти и не успя да спечели в нито един от случаите (2010, 2011, 2013).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

persie1992
30.01.2015 21:15

И двамата са уникални тенисисти, но може би тази настилка приляга малко повече на Джокович. Да не забравим и страхотния характер. А Вавринка има да извлича само позитиви, бекхенда му е страхотен и въпреки, че се занимавам с тенис и го играя с 2 ръце, този с 1 според мен е по труден и му правя евала, защото този удар му беше силното звено днес и явно от това Джокович остана изненадан. Очаквам 5 сетов финал, дано прогнозите ми се сбъднат!!! *smile*