Серина победи Шарапова за титлата в Мелбърн (видео)

12:44
Серина победи Шарапова за титлата в Мелбърн (видео)
Американката Серина Уилямс спечели шеста титла от Аустрелиън Оупън, след като победи Мария Шарапова с 6:3, 7:6(5) на финала на турнира днес.

Решаващият мач от женската схема бе от изключително високо ниво, като и двете тенисистки се представиха страхотно, но в крайна сметка Уилямс надделя и стигна до трофея. По този начин световната номер 1 продължи с тотална си доминация над рускинята, като вече има 17 победи от 19 мача.

Серина влезе по-добре в двубоя и постигна пробив в откриващия гейм, но постепенно Шарапова изравни играта. При 3-2 в полза на американката над Мелбърн заваля дъжд и двубоят бе прекъснат, за да бъде затворен покривът над "Род Лейвър Арина". Паузата не се отрази добре на Маша, като след нея тя допусна още два пробива и в крайна сметка Уилямс поведе след 6-3.

Втората част бе образец за тенис на най-високо ниво, като двете впечатлиха дори ако бъдат мерени по стандартите на мъжкия тенис. Шарапова показа огромно желание за борба и се измъкна от няколко тежки ситуации, като при 4-5 спаси мачбол с максимално рискова и феноменално изпълнена атака.

В крайна сметка пробив във втория сет нямаше и се стигна до тайбрек. Там Уилямс наложи контрол и стигна до нови 2 мачбола при 6-4. При първия Маша повтори упражнението и с уникална атака стигна до успех. Вторият мачбол бе при сервис на Уилямс, като тя реализира ас по диагонала, но топката бе закачила мрежата. Американката се събра и отново сервира на същото място, и отново не оставяйки шансове на съперничката си, за да стигне до победата след час и 51 минути.

Статистика и на двете бе повече от впечатляваща, но над всичко бе страхотният сервис на Уилямс - тя завърши мача с умопомрачителните 18 аса, а към тях добави 35 уинъра срещу 25 непредизвикани грешки. Шарапова също завърши с положителен баланс - 21 печеливши удара и 15 грешки, записвайки 5 аса.

Серина Уилямс стига до 6-та титла от Аустрелиън Оупън и общо 19-та от турнирите от Големия шлем. Тя взима чек за 2,4 милиона долара, както и 2000 точки за световната ранглиста. Шарапова си осигури 1,2 милиона долара от наградния фонд и 1300 точки.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kapitana123
01.02.2015 07:21

Глей начи Шарапова какво юбаво моме е, а тия да дадът титлата на онаа църна скочубра - СРАМ!

fivooo
31.01.2015 16:05

Колкото и да ги е яд някои, Серина си е Серина! Шарапова винаги ми е била прехвалена тенисистка. Иначе мен от жените най-си ме кефи Радванска.

Chelsea86
31.01.2015 15:29

Жалко, бях за Димитрова, но още преди дни казах, че няма сили да бие по-малкия от братята Уилямс. *cool*

WaynU
31.01.2015 14:40

Да си отиде при жените бе.. Жал ми става за Мария колко финала загуби заради тая Горила Уилимс

WaynU
31.01.2015 16:42

да си отиде при мъжете горилата *

biser_gerrard
31.01.2015 14:25

Ей, големи хейтъри, голямо нещо.... Мъж била, горила била, животно била... Тва, че има по-мъжка и здрава физика не я прави мъж *wink* Що не обиждате например Станка Златева, че е мъж, при положение, че има подобна физика ? Ми щото българина обича да плюе само по чуждото. Ако Уилямс беше българка едва ли някой щеше да я обижда, всички щяха да и се радват и да и се прекланят ! Хейтъри !*thumb_down*

sa6etoo
31.01.2015 13:01

Голяма шампионка е обаче с нея тениса става доста скучен.. Добре, че при мъжете добрите са 3-ма 4-ма. Когато Серина се пенсионира на върха в женския тенис ще стане много напечено и се надявам един ден Халеп да стане номер 1.

sa6etoo
31.01.2015 16:02

Тепърва навлизат в големия тенис. И Халеп и Мугуруса и Бушар всички ще си развиват играта много. А и не е много правилно да се съди само от тоя турнир защото същата тая страхлива Халеп направи смешна шампионката в турнира на шампионките първия мач. Пика на повечето играчи идва след март месец и после към края на годината и тогава най ясно се вижда кой го може и кой не.

golemiq_geshan
31.01.2015 15:49

Халеп ако продължава да играе толкова пасивно , само на Ролан Гарос има някакви шансове за финал , просто е отчайващо слаба на твърд корт , подлъгах се да я играя първи кръг срещу Карин Кнап че тя италианката както я беше погнала , ако не беше толкова слаба да пропуска толкова много , щеше буквално да я разкости и бях готов да се обзаложа с всеки , че Макарова ще я спука , освен ако не изпадне в нейните кризи . Просто за момента Бушар , Мугуруса и от този турнир Кийс правят впечатление , мощни и здрави , играят по - силово , без страх , Бушар има голям проблем с психиката , иначе Халеп е просто страхлива . Надявам се само да не стане като със Стивънс и Робсън , които също впечатлиха невероятно и бързо бързо угаснаха , дано покажат постоянство , за Бушар е ясно , но и другите 2 да се задържат в подножието на върха

night_wolf1984
31.01.2015 12:58

Брей...тая Серина прилича на бивол....и то назобен*smile*

Captain_Vidic
31.01.2015 12:53

Да я пускат при мъжете , може би само Рафа може да се мери с нейната физика хахах