Българин е голямата надежда на френския футбол

11:03
Българин е голямата надежда на френския футбол
23-годишен българин е голямата надежда на френския футбол. Александър Коев вече е викан във всички юношески и младежки формации на „петлите", пише "24 часа".

Коев е роден в Брест на 19 февруари 1992 г. в семейството на българи, които са напуснали отдавна родината.

Започва кариерата си в местните отбори, преди да отиде в „ Ланс". Там изиграва 56 мача и вкарва 2 гола като централен защитник.

През 2013 година подписва с италианския „ Удинезе" за 5 сезона, но веднага е преотстъпен на испанския „ Гранада", където записва 14 мача. Миналата година е под наем в „ Майорка", а преди дни отиде в белгийския „Мускрон".

През кариерата си Коев има 12 мача и 1 гол за националния отбор до 16 години на Франция. При 17-годишните е с 14 срещи и 2 гола. По три записва в тези до 18 и 19 г., а седем са при 20-го-дишните.

Коев е и със само един мач за младежкия национален отбор.

До момента обаче няма нито една среща за мъжкия национален отбор, което му дава право да избере да смени националността си и да играе за друга държава според последните промени в правилника на световната федерация.

Преди време доста големи клубове са се интересували от защитника, но в крайна сметка не се стига до трансфер.

През миналата година ФИФА го обявява за един от най-перспективните млади футболисти.

С екипа на „Гранада" той записва дори мач срещу „Атлетико" (Мадрид) в Примера дивисион.

Интересното е, че „Мускрон" искаше под наем и Симеон Славчев от „Спортинг", но португалците провалиха преговорите. Те поискаха новият му клуб да плаща заплатата на българина плюс сериозна сума само за наема.

Белгийският тим по принцип е нещо като дублиращ състав на френския „ Лил".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shoshibgFB
02.02.2015 02:37

Защо да не играе за БГ (ако има БГ паспорт, разбира се), направо да го вика Петев.
При сегашните дървета, който и да е, по-добре ще бъде от тях.
Има много примери със играчи, които са родени или израстнали в друга държава, но играят за страната на родителите си, примерно Виери, Симунич, Дрогба, една камара турци от Германия, Камерунци, Мароканци, почти целия отбор на Екв. Гвинея...

ol_smoking_hand
01.02.2015 22:26

Да сте го чували, аз съм го чувал отпреди 3 4 години, когато играеше в Ланс.

RMRM7
01.02.2015 14:52

Един футболист дори да не е известен се споменава какви са корените му, примери в Германия много, но за него пише само че е французин и не е Александър, а е Alexandre Coeff. Според мен даже той не знае,че е е българин но уинър ще му кажат истината

wengerout
01.02.2015 14:37

Никакъв хейт няма,но според мен статията е доста странна.Първо се казва,че е един от най-големите таланти и голяма надежда за Франция,а в същото време е на 23 без нито един мач за мъжете.Всички големи таланти на 23 вече имат по 100тина мача на най-високо ниво.Да не говорим,че това момче от Ланс,Удине,Майорка вече е в Мускрон.И трето не знам защо никога не съм го чувал,след като е играл един мач срещу Атлетико в Примера.Как така българските медии,а и вие Уинър,не сте гръмнали с някакви заглавия от рода на - българин прави дебют в Примера.Винаги,когато има някаква изява на българин по медиите се пише,щото все пак нямаме много футболисти навън.И последно как може да остане анонимен след като ФИФА го е обявила за един от най-перспективните млади футболисти?И същия въпрос-защо никой не го е отразил в България?И как ще те считат за такъв,а няма да имаш един сериозен мач зад гърба си с първи отбор някъде?
Като цяло тая статия ми се струва абсурдна.*confused*

El_Blanco
01.02.2015 16:38

Наистина е играл и срещу Атлетико, но как ще си чул за него, като никъде не се споменава, че е българин. Проверих няколко източника и навсякъде пише, че си е французин, роден във Франция. Дори колегата по-долу е написал името му на френски. Но статията наистина е абсурдна, та той е на 23 години и още е считан за млад талант, а дори няма и 1 мач за Франция.

IM_A_PLAYER
01.02.2015 14:20

Какво веднага хейтвате ве, дано да успее момчето.*smile*

atlas
01.02.2015 12:40

Като гледам затъва момчето*erm*

Fabars
01.02.2015 11:22

Вече е на 23.

golemiq_geshan
01.02.2015 14:33

Тва наистина е шокиращо , играл толкова с годините , че и вече на 23 , а едва сега чуваме за него , как до сега не са се появявали новини никакви за него , нещо гнило има в цялата тая работа

Chelsea86
01.02.2015 11:19

И нас какво ни интересува след като ще играе за Франция? *wonder*