Сани вече тренира в Сиера Невада

14:40
Сани вече тренира в Сиера Невада
Световната звезда в сноубордкроса Александра Жекова вече е в испанския ски-център Сиера Невада и усилено тренира за предстоящата Зимна Универсиада.

Българката и нейния баща и треньор Виктор разучават детайлно трасето, днес започват тестовите, а от утре и квалификационните спускания, съобщиха от БОК. Самото състезание е на 6 февруари и на практика се очертава да бъде

изключително силно като участие. Лошите атмосферните условия и липсата на достатъчно сняг отмениха много от етапите за Световната купа през тази зима и сега всеки от елита се стреми да не пропуска открилия се шанс.

Състезанието, което ще определи световната студентска шампионка е в петък, като осминафиналите са насрочени за 14 ч., а големият финал за 15.12 ч. българско време. Другите ни двама представители на Универсиадата са сноубордиста Радослав Янков и скиорът алпиец Георги Нушев. Янков ще ни представя в паралелния гигантски слалом. Състезанието е на 10 февруари, вторник с квалификации от 10.45 ч. и финал от 14.30 ч. Янков и неговият треньор Георги Атанасов-Джоко в момента са за два старта в Германия и планират да пристигнат в Сиера Невада в неделя.

Скиорът алпиец Георги Нушев ще стартира само в техничните дисциплини. Гигантският слалом е на 12 февруари с двата манша от 11 и от 14 ч., а слаломът е в последния ден на Универсиадата – 14 февруари, събота, с двете спускания от 11 и от 15 ч. Всички часове са българско време.

"Желая успех на Жекова и Янков, които записаха най-добрите индивидуални класирания на Олимпиадата в Сочи миналата година", заяви президентът на българската Асоциация за университетски спорт "Академик" доц. Златко Джуров.

"Това са талантливи наши спортисти, дано да имат ден и късмет на стартовете в Испания. Георги Нушев е с по-скромни амбиции, но стискаме палци и той да "надскочи себе си" в слаломите по склоновете на Сиера Невада".

Преди седмица Владимир Зографски спечели злато в ски-скока от Зимна универсиада 2015. За първи път в историята световните студентски игри са с поделено домакинство в две държави и цели 4 зимни центъра: в Словакия бяха северните дисциплини(Щръбске плесо) и биатлонът (Осърбле), а в Испания от днес до 14 февруари предстоят ледените спортове (Гранада), алпийските ски, свободния стил и сноуборда (Сиера Невада).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация