Пиронкова осигури победа над Португалия

15:23
Пиронкова осигури победа над Португалия
Цветана Пиронкова спечели втора победа за България срещу Португалия и по този начин осигури крайния успех за нашия отбор в първия сблъсък от група "C" на турнира за Фед Къп, който се провежда в Будапеща, Унгария. В оспорван мач Цвети надделя над Мишел де Брито с 6:4, 7:5.

Първата ни ракета изоставаше в резултата в началото на всеки един от сетовете, но благодарение на своя опит успя да обърне играта в своя полза. Нейната съперничка беше изключително агресивна от основната линия, но същевременно допускаше много непредизвикани грешки. Цвети навакса пасив от 1:3 гейма в първия сет, а във втория изоставаше с 0:3 и 3:5, като дори трябваше да спасява и сетбол, преди да успее да осъществи поредния си обрат. Преди успеха на Пиронкова, Елица Костова се разправи за по-малко от час с играещата с лява ръка Мария Жоао Кьолер – 6:2, 6:1. Двете победи гарантираха и крайния триумф в сблъсъка с Португалия, който е 4-и за страната ни от 6 двубоя срещу този съперник.

До края на деня остава да се изиграе и мачът на двойки, а утре нашите момичета ще излязат срещу фаворита в група "C" – Беларус, който е предвождан от Виктория Азаренка. Любопитен факт е, че двукратната шампионка в Откритото първенство на Австралия вече трети ден е без своята екипировка, която беше загубена по време на придвижването й към Будапеща. Поради това Азаренка днес не взе участие в мачовете срещу Грузия. Все още не се знае дали багажът й ще пристигне навреме, за да може тя да излезе на корта утре срещу Цвети Пиронкова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари