Отмениха тренировките на Жекова поради гъста мъгла

11:04
Отмениха тренировките на Жекова поради гъста мъгла
Лошото време не позволи на участничките в Световните студентски игри да се спуснат по трасето за сноубордкрос.

Ето какво сподели от Сиера Невада (Исп) Виктор Жеков, баща и треньор на най-добрата ни състезателка Александра Жекова, която ще стартира на Универсиадата:

"Всички тренировки в сряда бяха отменени поради гъста мъгла и силен вятър. Времето беше ужасно. Цялата висока част на ски-зона на Сиера Невада бе затворена и никой не можа да разгледа или пробва трасето. Част от елита на сноубордкроса е тук, очакванията са за силно и интересно състезание. Трасето бих определил като "компромисно", тъй като организаторите не са могли да го завършат напълно. Горната част е съкратена, защото внезапно затопляне на времето и паднал дъжд са нарушили част от изградените съоръжения. Предполагам обаче, че ще бъде много бързо, а кратката дистанция налага друг тип динамика и реакции. Надяваме се днес, четвъртък, квалификационните спускания да бъдат при

по-ясно време, прогнозите са за цял ден слънце", каза Жеков.

Финалът в дисциплината сноубордкрос е утре, петък, като осминафиналите са насрочени за 14 ч., а големият финал за 15.12 ч. българско време.

Другите ни двама представители на Универсиадата в Испания са сноубордистът Радослав Янков и скиорът алпиец Георги Нушев, техните стартове са следващата седмица. Янков ще участва в паралелния гигантски слалом, а Нушев в слаломите.

Преди седмица Владимир Зографски спечели в Осърбле злато в ски-скока от Зимна универсиада 2015. За първи път в историята световните студентски игри са с поделено домакинство в две държави: Словакия и Испания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация