Без Пиронкова България загуби от Грузия

17:50
Без Пиронкова България загуби от Грузия
Женският ни национален отбор по тенис загуби третия си мач от група "C" на първа Евро-Африканска зона за Фед Къп, след като отстъпи с 1-2 на тима на Грузия. След разменени победи на сингъл, грузинките спечелиха решителния мач на двойки и по този начин ще заемат второто място в групата, докато България ще остане на трета позиция.
 
Цветана Пиронкова не успя да вземе участие в днешните срещи заради контузията в дясното бедро, която получи при поражението от Азаренка вчера. На нейно място капитанът Дора Рангелова пусна в игра Диа Евтимова, която в първия мач загуби с 4-6, 4-6 от Екатерине Горгодзе.
 
Диа спечели първия гейм в мача, но загуби следващите пет, за да може в последствие да намали пасива си само до един при 4-5. Грузинката обаче успя да спечели подаването си, а с това да затвори и сета в своя полза. Решителен за изхода на двубоя се оказа сгрешения смач на Евтимова при точката, която тя имаше на свое разположение, за да поведе с 4-3 във втората част. Вместо това Горгодзе реализира пробив и до края на срещата не позволи на българката да достигне до нещо повече от загуба с 4-6. 4-6.
 
След това на корта излязоха Елица Костова и София Шапатава, които са съседки в класирането на WTA – българката е 207-ма, докато грузинката 208-ма. Равностоен двубой се получи едва във втория сет, след като в първия Костова доминираше и го спечели с 6-3. Нейната съперничка обаче поведе в началото на втората част с 3-1, стигна се до равенство 3-3, след което двете тенисистки подобриха началния си удар и оставиха развръзката да се реши след тайбрек. В него Шапатава поведе с 4-2, но Костова запази спокойствие и се възползва от прибързаните действия на грузинката, за да достигне до успеха със 7-4 точки и по този начин да спечели и мача в два сета – 6-3, 7-6(4).
 
След съвсем кратка пауза дойде време и за решителния мач на двойки, в който Евтимова и Костова се изправиха срещу Шапатава и Калашникова. И Диа, и Елица обаче имаха болки, съответно в петата и в лявото бедро, което се отрази на играта им. Те не бяха равностойни на съперничките си и загубиха с 3-6, 2-6.
 
Утре нашите момичета ще се изправят срещу третия отбор от група "B", където са отборите на Турция, Украйна, Великобритания и Лихтенщайн. В неделя следобед в България се прибират капитанът Дора Рангелова и Виктория Томова, докато Цветана Пиронкова, Елица Костова и Диа Евтимова ще се отправят в различни дестинации към следващите турнири, в които им предстои да участват. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
06.02.2015 18:59

Така е ...имаме две звезди ...и масовка на светлинни години от тях......