Гришо спаси два мачбола и обърна Матьо в Ротердам

23:31
Гришо спаси два мачбола и обърна Матьо в Ротердам
Григор Димитров бе на прага да загуби първия си мач на силния тенис турнир в Ротердам, но показа невероятен характер и обърна Пол-Анри Матьо в три сета. Поставеният под №5 българин се наложи над опитния 33-годишен французин с 4-6, 7-6, 6-2 и се класира за втори кръг.
 
Матьо имаше всички шансове да опровергае тотално прогнозите на специалистите и да надвие намиращия се на 85 места пред него в ранглистата хасковлия, но за щастие това не се случи. Матьо направи един пробив в първия сет и той му бе достатъчен за успех в частта. Ситуацията се развиваше по абсолютно същия начин във втория сет и с един пробив роденият в Страсбург тенисист водеше с 5-4 и подаваше. В този критичен момент Гришо съумя да спаси два мачбола, върна пробива и остана в мача, а в тайбрека имаше категорично превъзходство - 7-2. Най-добрият ни състезател получи психологическо преимущество, заигра своя си тенис и надви категорично съперника си в решителния сет. Представителят ни наниза 13 аса в мача, който продължи два часа и 8 минути. В следващия кръг той ще играе с Давид Гофен или Жил Мюлер.
 
Гришо дебютира в този турнир през 2009 г. и в него записа първия си успех срещу тенисист от Топ 10, побеждавайки Томаш Бердих на 17-годишна възраст, след което загуби от Рафаел Надал в три сета. През 2011 г. Димитров бе победен от Жо-Вилфред Цонга в първи кръг. Две години по-късно хасковлията регистрира най-доброто си представяне в Ротердам, стигайки до полуфиналите. Миналата година Гришо бе отстранен от Ернест Гулбис във втори кръг. Българинът и Матьо се бяха срещали само веднъж досега, през 2012 г. в Базел и тогава французинът спечели мача със 7-6 (7-2), 7-6 (7-4). 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация