Освободиха Георги Младенов от националния отбор

18:24
Освободиха Георги Младенов от националния отбор
Управителният съвет на Българска федерация баскетбол реши да не продължава договора на селекционера на мъжкия национален отбор по баскетбол Георги Младенов.

Днес УС се събра на редовно заседание в Плевен. Както е известно градът е домакин на Финалната осмица на турнира за Купа България. По точка 1 от Дневния ред след направен анализ на отчета на старши треньора на НО мъже, оценка на представянето на отбора, както и във връзка с изготвянето на нова стратегия за развитието на национален отбор – мъже, УС реши да не се продължи договора на Георги Младенов като старши треньор на представителния мъжки национален отбор. Управата прие отчета на селекционера на женския национален отбор Георги Божков за представянето на тима за 2014 г.

УС обявява конкурс по документи за старши треньори на НО за подрастващи - мъжка и женска част (до 16г., до 18г. и до 20г.). Всички кандидати е необходимо да подадат кандидатурите си, вкл. автобиография до 9 март 2015 г.

По т.2 бяха взети единодушно следните решения: УС приема следното допълнение в ДАП на НБЛ и ДП на БФБ в текстовете, които касаят дисквалифициращо нарушение:

"Не се прилага в случаите на дисквалификация по време на мач за отсъдени две неспортсменски, две технически нарушения или в случаите, когато са дисквалифицирани лица за напускане зоната на резервната скамейка без да участват в сбиването".

Бяха приети и промени и допълнения Правилника за категоризация на членуващите в БФБ БК съгласно предоставените работни документи, както и категоризация на БК за 2015г. съгласно предоставените работни документи.

Във връзка с подадена до УС молба за прекратяване на членство в БФБаскетбол поради липса на дейност УС прекратява членството на БК "Евроинс Черно море" на основание чл.30 ал.1 т.1 от Устава на БФ Баскетбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация