За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RVP_Reus_9
22.02.2015 21:56

Тази година и Немското е наистина силно. Байер Леверкузен, Борусия М, Волфсбург, Аугсбург, Шалке 04, Хофенхайм, а като добавим и възхода на Вердер и старите познати Борусия Дортмунд и Байерн стават изненади(не и в мачовете на Бейерн). Общо взето и то е интересно първенство, но ако броим борбата за от 2-ро до последно място. И нивото на футбол се повиши. Но за мен ВЛ си остава най-силната лига, всеки си има свое мнение.

golemiq_geshan
23.02.2015 08:57

Не можеш да кажеш силно първенство на на първенство с 50-60% сносни отбори и казвам сносни не добри , защото Байерн в най - добрия случай ще има поне 20% по - малка ефективност в Англия . Като си говорим за ПЪРВЕНСТВО е допустимо да има 20%-30 макс не толкова силни отбори , от които пълнежи да са едва 10% , за това казвам , че ще бъде много по - добре най - вече в Испания отборите да се понамалят , да попаднат отбори като Еспаньол и Малага в борбата за оцеляване , да видиш дали няма да влеят пари да се подсилят , случая е като в България , сега Локо СФ , Берое , Славия и Морето са вече не толкова сигурни в златната среда и трябва да действат , защото всяко отпускане може да коства отпадане , не да гледаме мачлета Малага Леванте 0-1 и други такива , знаеш ли кога на 16 или 18 отбора и 3 изпадащи Малага ще загуби у дома от Леванте или Хетафе ... Случая с немското и големи имена на дъното като Хамбургер , Щутгарт , Херта е наистина жалко да са там , но това са моментните им способности и при положение , че изпадат само 2 тима като по правилно почти винаги единия е новак им дава право на страшно много издънки и спасяване в края , както го стори Хамбург миналия сезон ... Щом във Втора Бундеслига могат да играят отбори като Кайзерслаутерн и Мюнхен 1860 , значи спокойно там могат да се върнат и Херта и да ги последват и Щутгарт и Фрайбург и да се засили конкуренцията !!!

ivanrealmadrid1
22.02.2015 20:39

в уинър пълно с безмозъчни същества , въпрос на вкус е бе охлювии , все едно да спорите блондинка или брюнетка пепси или кола

golemiq_geshan
22.02.2015 19:09

Къде ще сравнявате тъпото испанско с английското бе ... Да си понамалят отборите и може да стане интересно , така че бъде много по - трудно отбори като Гранада , Алмерия и Валекано да се спасяват от нищото и ще започнат да инвестират ... Какво сте недоволни от отбори като Кристъл Палас , Куинс Парк (един от топ 5 на най - богатите отбори в Англия) и моя любимец Лестър ?! Лестър играят страхотен футбол , имат страхотни играчи , които спокойно могат да са титуляри в отбори от Примера като Виляреал , дори Валенсия ... И аз ги мразя англичаните , защото изместиха Серия А като най - доброто първенство в Европа , но истината си е истина , погледнете какви играчи играят в тези отбори в дъното , кога ще видите подобни играчи в Елче , Гранада , Райо , Алмерия , да не споменавам другите там Валядолид , Кордоба , Ейбар и т.н. дето са само преминаващи !! Бърнли опукаха сума и отбори , за мен единствения слаб в Англия е Хъл Сити , защото е отбор без никаква идея за игра , в Италия такъв представител , който трудно прави дори атаки в мачовете си е Киево , испанското и немското просто имат твърде много пълнежи , да си понамалят отборите в елита , да се позасилят слабите да оцеляват по - трудно и ще стане *wink*

night_wolf1984
22.02.2015 19:07

За едни испанското първенство е по интересно ,за други английското или немското..Какво спорите за глупости..въпрос на вкус.Всеки има право да избира какво да гледа*smile*

YUNOFF
22.02.2015 17:51

И ме боли фара честно казано кой отбор от Испания а и от КИтай ако е колко Ш:-та и Ле-та е спечелил.

Поправка: И ме боли Фара честно казано кой отбор, от Испания ако щете и от Китай, колко ШЛ-та и ЛЕ-та е печелил

Danskrastev
22.02.2015 17:32

Точно в Англия има вътрешни купи които ти дават възможността както да играеш в Ле,така и финансова инжекция кога отбор от секунда ще достигне финал за купата на краля,няма как да стане за това и повечето фенове на испански отбори си мислят че има корупция в Англия,не просто това е сцена за по-малките отбори,и играчите от по-долните дивизии точно заради това много от играчите на средняшките отбори от Испания идват в Чемпиъншип за да ги забележи някой,и евентуално да направят трансфер в ВЛ.

YUNOFF
22.02.2015 17:46

Да, междудругото билгарите заблудени. Когато голям отбор натупа малък всичко е наред обаче ако стане обратното веднага почва да се споменава черно тото и подобни. Не отричам, че в Англия няма черно тото, но за ФА не ми се вярва някой да има интерес. Говоря за победата на Брадфорд дето много хора се оправдават. ApricotGarden - повярвай ми гледам съм испански футбол до 2008(за около 5 години) и честно казано 1 мач на 3 кръга ще ми хареса от 10(който съм гледал или са давали по телевизията), а резултатни мачове + красив футбол виждам веднъж на 15 кръга като този сега. Смятай като прочетеш първият коментар и ти става ясно. Толкова рядко, има грабващи окото мачове, че веднъж като се случи почват да го правят на въпрос. В Испания са като машинки само разиграват в средата на терена и чакат рефера да им даде дузпичка или нещо, а от там каквото стане, а като излязат с/у отборите от топ 3 им се дупят. Тук таме някоя изненада 'щото видите ли Реал,Барса,Атлетико не могат да вкарат топката във вратата и никой не може да им подгъзува. И ме боли фара честно казано кой отбор от Испания а и от КИтай ако е колко Ш:-та и Ле-та е спечелил. Феновете правят отбора. Факта, че при едно запитване на 1000 фенове на Реал Мадрид ОТ ИСПАНИЯ само 18 процента са знаели коя е годината на създаване на отбора си говори само по себе си. Ама това, че Реал е пародия на футболен клуб ще го пиша в друга тема тука не му е мястото.

Danskrastev
22.02.2015 17:26

Няма смисъл от този спор за вас силно първенство е да има два водещи отбора които да взимат всички добри играчи от отбори като Сосиедат,Валенсия и Севиля,и да се очаква от тези отбори да правят някаква конкуренция като получават някакви си трохи няма как да стане добре че Атлетико Мадрид направиха два много добри сезона за да могат да дръпнат с материала,но и те след време ще се сринат,защото в Ла Лига има само два отбора останалите са за пълнеж,и за това имате толкова разнообразни участници в ШЛ,защото една година единия отбор е добър на другата се срива няма постоянство.Под силно първенство разбирам от първия до последния да има качества да се бори и да побеждава в Ла Лига не е така има една петица,и всичко друго е от ден до пладне...

YUNOFF
22.02.2015 17:24

Ле и ШЛ са като СПИН за футбола. Ама това фенове на испанският футбол няма как да го разберат. Защото в Испания горките нямат една свястна купа. Жалка история. И е нормално толкова много отбори от Испания да са печелили ЛЕ - в крайна сметка само тях и италианците ги интересува тази купа.

ComsteR
22.02.2015 17:17

Толкова гледаш Ла лига , Еспаньол,Севиля,Виляреал,Билбао,Сосиедад,Валенсия,Реал Мадрид,Барселона,Атлетико Мадрид и Малага, Да ти кажа , всеки един от тези отбори , без Еспаньол са играли в Шл, и то скорошно участие аз, не съм видял различни отбори, като добавим един Тотнъм и Ливърпул които, не вярвам да влезнат в топ 4 , евентуален триумф в Ле може да ги спаси.

Danskrastev
22.02.2015 16:46

В Испания има два отбора, които прибират всички пари останалите да духат супата,и в България Левски и ЦСКА горките искат да направят същата порнография има и още един отбор секачите от Атлетико Мадрид,има симпатични отбори като Севиля и Валенсия,но пусто не могат да се развият заради двата велики гиганта *lol* Билбао и Сосиедат също са интересни отбори,но те са на приливи и отливи същото се отнася и за Вилереал,всички останали отбори не стават за нищо,и може всеки да ги бие безпроблемно да не говорим че всяка година има три новака,или по-точно абоната които са бонус точки много интересно първенство,много силно *lol*Голяма наслада е да гледаш отбори като Ейбар,Гранада,Леванте,Валекано,Алмерия,Елче,Ла Коруня,Селта,Хетафе,Кордоба всичките тези спокойно могат да загубят от първия в Чемпиъншип.

levskirealfen
22.02.2015 18:01

В Испания отборите са 3 - Атлетико, Барса и Реал, в Англия също са три - Сити, Юнайтед и Челси. Я и припомни в близките 10 години имало ли е друг шампион на Англия освен тези 3 отбора?! Доста завързано първенство. Уж 10 отбора се борят за титлата и накрая или е в Манчестър (Сити или Юнайтед) или в Лондон при Челси! Голяма интрига, голямо нещо!

ApricotGarden
22.02.2015 17:48

Мисълта ми беше, че футбола който се предлага в Германия е доста добър. Байерн са отделен въпрос и са с 2-3 класи над другите отбори. В Испания Реал и Барса (тази година все още не е така) също летят напред с двуцифрени аванси пред следващите ги отбори. В последните години Атлетико се бутат и те напред, но ми се струва, че скоро ще издъхнат. Ако става въпрос за това кое първенство е по-оспорвано (измежду 5-те водещи) аз бих казал, че е Френското, но там пък нивото на футбо не е много високо *joking* И накрая много отдавн се отделихме от основната тема- Реал Сосиедад- Севилия.*lol*

ComsteR
22.02.2015 17:33

Кое не е така ? Последните Шампиони са Байерн и Дотмунд , Баварците спечелиха титлата още февруари , сега не е по-различно, Дортмунд черно тото игра, като добавим Волфсбург и Аугсбург, приятните изненади.

ApricotGarden
22.02.2015 17:28

И аз така си мислех докато Евроспорт не остана единствения канал по който мога да гледам футбол и си промених мнението. Така, че оценките и коментарите нека да бъдат давани след като си наблюдавал известно време. (не говоря конкретно за теб, а като цяло) А този фен на Арсенал, който така яростно защитава ВЛ и си мисли, че в Испания няма футбол няма да го коментирам.

ComsteR
22.02.2015 17:20

Не разбрахте ли че, немските отбори са пълнеж, като иизключим Байерн.

madridistaaaaaa
22.02.2015 17:16

Севиля също

Danskrastev
22.02.2015 17:12

В Ле играят прилично...победиха един от водещите немски отбори..

Danskrastev
22.02.2015 17:12

Фулъм е друг отбор играл финал на ЛЕ,а сега играе в Чемпиъншип,повечето отбори на Англия играят в ШЛ докато средняците от Ла лига се борят за ЛЕ това е положението колкото до Вилереал е един от сравнително големите отбори в Испания така че няма нищо невероятно в това което направиха,чак ми вади статистики за 77 години тцтц смешна история....

ComsteR
22.02.2015 17:08

Какво играят Евертън , сезона им е по-слаб от миналият.

madridistaaaaaa
22.02.2015 17:06

Този сезон играят в ЛЕ *

madridistaaaaaa
22.02.2015 17:06

Да така е , отборите в Англия са велики и не могат да стигнат финал на ЛЕ вече 77 години освен Челси , никой средняшки отбор не е стигал до финала и да го е спечелвал примерно ,като Севиля.А Виляреал идват от Сегунда ,а другият сезон ще играят в ЛЕ *smile*

Danskrastev
22.02.2015 17:04

Колко отбора изброи ти колко аз *lol* в Англия има страхотни отбори с голям бюджет и страхотен стил на игра като почнеш от Челси,Сити,Арсенал,Ливърпул,Тотнъм,Саутхямптън,Нюкясъл,Суонзи,Евертън,Уст Хям повечето от тези отбори първо са се борили за своето оцеляване,а сега имат стабилни отбори и могат да привлекат всеки качествен играч нещо което никой отбор от Ла Лига под 6 място не може да си позволи.

Danskrastev
22.02.2015 17:00

Преди години Евертън се бореше да не изпадне,а сега играят в Ле когато нещо такова стане с Елче или Кордоба ми се обади *lol* в Англия всеки има шанс докато в Испания са само два отбора и до там ако това е силно първенство..Тотнъм,Евертън и Уест Хям който и да хванат от Ла Лига ще го победят просто това е реалността всички качествени и добри играчи идват в Англия,а така наречените "звезди" отиват в Испания и си пропиляват кариерата това е реалността....

ComsteR
22.02.2015 17:00

Гледам целиш спорове, доста от отборите които си споменал, ще унищожат големите Грандове, Атлетико,Реал,Барса,Билбао,Виляреал,Севиля,Валенсия и Реал Сосиедад ,знаем статистиката между отборите, и във Шл и в Ле, та настоящите Шампиони и на двата турнира са, Испански отбори Реал Мадрид и Севиля.

madridistaaaaaa
22.02.2015 16:56

Друго си е да гледаш Хъл сити , Лестър сити, Бърнли , Куинс парк рейнджърс ,Кристъл палас ,все големи грандове .*lol**lol**lol**lol*

madridistaaaaaa
22.02.2015 16:52

Затова в близките 60 години,нито Тотнъм ,нито Евертън , нито Уест Хям не са видяли ШЛ щото са много силни и велики *lol**lol* Ти като знаеш много гледай Бърнли срещу Хъл сити и мълчи *lol*

ApricotGarden
22.02.2015 16:01

Тази седмица не ми върви с прогнозите. Трети фиш късам заради гол в последните минути *sad*

RealMadrid_4ver
22.02.2015 15:57

Поздрави от "скучното" испанско първенство!

pesholudiq
22.02.2015 23:00

вие пък видяхте един мач от испанското с повече от 2 гола и се превъзбудихте

Danskrastev
22.02.2015 16:35

Хубаво че поне един интересен мач има на кръг от ЛА Лига иначе очаквайте довечера уникални мачове между Вилерял- Ейбар,Елче-Мадрид да не забрави ме и феноменалния мач между Билбао-Валекано все качество....гледайте да не ги пропуснете,повече си заслужават от Тотнъм-Уест Хям и Саутхямптън-Ливърпул *lol*,и да не забравите да гледате утре мега мача между Леванте-Гранада *lol*