Прикрили нокаут на Благой Найденов

10:00
Прикрили нокаут на Благой Найденов
Един от най-големите таланти в българския бокс Благой Найденов всъщност е бил нокаутиран при дебюта си на профиринга. Истината обаче лъсна два дни по-късно.
 
Във всички български медии беше разпространена новината, че нашето момче изобщо не е слагало ръкавиците. Информацията гласеше, че и двамата съперници на 18-годишния Благой са отказали да излязат срещу него в събота на галавечер в Румъния заради финансови неуредици. Оказва се, обаче че младата ни надежда е бил отказан от тоталния аутсайдер Йонут Трандафор Илие (Рум), който има 15 победи от 42 мача като професионалист и е на 30 години. Найденов сензационно е бил повален на ринга във втория рунд с ляво кроше. Престижният немски сайт "Boxwelt" пише дори репортаж за срещата и пуска снимка как реферът държи ръцете на двамата спортисти.
 
Специализираната медия коментира, че Найденов е сочен за бъдещ световен шампион, след като вече има на сметката си световна и олимпийска титла като аматьор при младежите и недоумява защо резултатът от мача на Благой не е станал достояние в България. 
 
"Който иска да стане шампион, трябва да свиква със загубите", отбелязват немците. 
 
В крайна сметка Найденов изигра дебютната си среща в профи бокса, но няма да иска да си я спомня. 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Niki_Druid
24.02.2015 21:57

добър е ама ся ще има да го повалят и аз мисля че е прекалено млад за професионалния ринг *smile* Но все пак му желая успех и както казва Кобрата ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД

rad011
24.02.2015 17:06

Абе не разбирам.Как може да го пуснат в професионалния бокс толкова рано.Та това момче не е играло при мъжете в аматьорския бокс.Мисля че това беше грешка.