Гришо и Цвети запазват позициите си в световната ранглиста

11:58
Гришо и Цвети запазват позициите си в световната ранглиста
Най-добрият български тенисист Григор Димитров остана на 11-о място в световната ранглиста по тенис, която беше оповестена тази сутрин. 23-годишният Димитров запази актива си от 3055 точки. Националът за "Купа Дейвис" Димитър Кузманов остава втора ракета на страната. Той прогресира до рекордното в кариерата си 311-о място със 154 точки. 
 
Шампионът от Откритото първенство на Австралия Новак Джокович (Сърбия), който защити титлата си в Маями, е убедителен водач в класацията с 13205 точки. Джокович се изкачи на шеста позиция в класацията за най-много седмици като номер 1 в световната ранглиста. Сърбинът започва своята 142-ра седмица на върха и измести Рафаел Надал, който до този момент има 141 седмици. 
 
На пето място във вечната класация е Джон Макенроу със 170 седмици като номер 1 в света. На второ място е Роджър Федерер (Швейцария) с 8895 точки, а Анди Мъри (Великобритания) е на третата позиция с 6060 точки.
 
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова също запази позиции в световната ранглиста, която беше оповестена официално днес. 27-годишната пловдивчанка остава на 52-о място в класацията на WТА с актив от 935 точки. Шампионката от Откритото първенство на Австралия Серина Уилямс (САЩ) е номер 1 в света с 9981 точки, след като спечели за осми път трофея в Маями. Втора е финалистката на "Мелбърн Парк" Мария Шарапова (Русия) със 7890 точки, а третата позиция запази Симона Халеп (Румъния) със 7571 точки. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация