Валентин Йорданов преизбран за президент на БФ Борба

16:10
Валентин Йорданов преизбран за президент на БФ Борба
Валентин Йорданов бе преизбран за президент на Българската федерация по борба с абсолютно мнозинство.

Той получи подкрепата на всички 100 делегати, които присъстваха на изборното събрание в комплекс "Диана" в столицата.

За олимпийския шампион, 7-кратен световен и 7 пъти европейски първенец, който е начело на централата от 1998 г., това ще е 5 мандат.

Другите двама претенденти за поста се оттеглиха. Димитър Джамов бе издигнат от клуб "Илия Павлов", но получи само два гласа, с един повече от преди 5 г. и си направи самоотвод.

Кандидатурата на олимпийския, световен и европейски шампион Георги Мърков бе издигната от клуб "Левски". Именитият ни борец джентълменски се оттегли, след като видя смазващата подкрепа на мнозинството към опонента му.

"Благодаря на делегатите за доверието им към мен - каза Йорданов. - Не обичам много да говоря. Но делата, които съм свършил красноречиво бяха изразени в цифри на това събрание."

Валентин Йорданов ще има 3 заместници, които ще отговарят съответно за класическата, свободната и женската борба. Те ще бъдат избрани на първото заседание на Управителния съвет, който ще е след турнира "Дан Колов - Никола Петров" (24-26 април, зала "Христо Ботев").

По предложение на Младен Михалев управителният съвет вече ще е от 13 души, а не от 11, както бе досега.

Членовете на управата бяха предложени от Валентин Йорданов, които бяха гласувани анблок. А те са: Гриша Ганчев, Младен Михалев, Никола Гергов, Валентин Гецов, Огнян Макавеев, Бисер Страхилов, Методи Пенев, Пламен Пенев, Тодор Ангелов, Евгени Стамов, Рахмат Сукра, Васил Сайменов и Валентин Йорданов влиза по право, като президент.

Същевременно бяха направени промени в Устава на федерацията. Изборът на президент вече ще става на 4 г., а не както бе досега на 5. И тъй като старият устав и новите изменения се застъпват, следващото събрание би следвало да е след олимпиадата, но ако не бъде свикано извънреден форум сегашната управата на БФ Борба ще ръководи този спорт в следващите 4 г.

Освен това делегатите решиха генералният секретар на БФ Борба да не е непременно член на Управителния съвет, както бе досега.

Утвърдено бе и новото име на Международната федерация по борба, а именно Обединена световна борба (UWW).

Гласуван бе и бюджетът за 2015 г., който ще е 2 608,080 лв.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация