Гришо: Винаги се целя във върха

15:21
Гришо: Винаги се целя във върха
"Аз винаги се целя във върха. Старая се да се подобрявам всеки път, да играя по-добър тенис и да науча нещо повече", коментира Григор Димитров на пресконференция в София днес.
 
11-ят в световната ранглиста подписа договор за партньорство с "Теленор" и ще бъде новото рекламно лице на мобилния оператор. Той коментира представянето си през сезона до момента и очакванията си за остатъка от годината. "Мисля, че за мен сезонът започва в момента. В началото имах известни затруднения на някои от турнирите, на които винаги съм играл добре, винаги съм мислел, че мога да играя добре".
 
Димитров призна, че той и екипът му мислят върху идеята да се добави нов треньор в отбора му. "За добавяне на друг треньор или за помощник - според мен има още време, това наистина е една деликатна ситуация, която целият отбор, аз, треньорът ми, агентите ми, всички го коментираме, за да намерим възможно най-оптималния вариант и да направим така, че наистина програмата да работи. Защото в последно време играя повече турнири, пътувам повече, определено трябва повече внимание по време на тренировки, също така и по време на турнири. За момента мислим как да направим възможно най-добрия вариант", сподели той.
 
Димитров говори за представянето си в Монте Карло и загубата от Гаел Монфис на 1/4-финал. "За съжаление, беше просто един от тези дни, в които имам чувството, че каквото и да опитам, каквото и да направя по време на мача, нищо не се получаваше. Въобще не съм обезкуражен, напротив. Мисля, че започнах турнирите на клей много добре, имах добра подготовка, което беше една от най-важните ми цели за момента. Харесва ми клея, целта ми е за момента да играя по-добре в Париж. Останалите турнири също са важни, но стъпка по стъпка".
 
Хасковлията призна, че би се радвал да изиграе демонстративен мач на родна земя. "Това звучи чудесно, ако зависеше само от мен. За да направим нещо такова, стоят много фактори, които трябва да се направят. Надявам се, че един ден би било напълно вероятно".
 
Той призна, че се надява да се изправи срещу Роджър Федерер на финала на турнира в Истанбул. "С него ще тренираме в неделя в 3 часа. Всеки от нас иска да победи, така че както и да погледнеш, турнирът в Истанбул наистина е силен. Всеки играе добър тенис, всеки може да бие всеки, но ако всичко върви по план, да се надяваме, че финалът ще е такъв".
 
За неуспешната защита на титлата в Акапулко Григор заяви: "Като цяло турнирът ми не беше силен, нямах много добра настройка преди самия турнир. Имах някои неща, които трябваше да работя върху себе си, също така имах и малко проблеми с ракетите. Има такива моменти, някои от мачовете и турнирите са просто неизбежни".
 
"Напрежение винаги има, но аз винаги съм го харесвал. Когато имаш малко напрежение в себе си, винаги си по-концентриран, по-постоянен. Много е трудно да държиш 25 седмици постоянно концентрация и постоянно да си във физическа форма", допълни той.
 
Димитров коментира възможността да участва в следващия мач на българския отбор за Купа Дейвис."Има време до тогава, много турнири се насъбират един след друг. Надявам се да съм в добра физическа форма, защото все пак ми трябва и малко време за почивка. Да се надявам, че всичко ще е ОК и когато дойде времето, ще решим".
 
"Бих казал 95 процента от ракетата е готова. За да избереш ракета, трябва да минеш през много фази. Бях пробвал само 2 ракети, но наистина си показва разликата в тях. Мисля, че с подкрепата на "Уилсън" и с инженерите, с които имахме много дълги срещи и много дискусии, за момента наистина ракетата се получава много добре. Да се надяваме, че до края на годината ще имаме и цветовете, и точните координати".
 
"Аз винаги се целя към върха. Ако имаш добри резултати, това е неизбежно. Не мога да кажа една цел за сезона, защото един турнир може да преобърне целия план. Старая се да се подобрявам всеки път, да играя по-добър тенис, да науча нещо повече. Това е процесът, в който съм в момента. Наистина се надявам се да завърша много по-добре от моментното", каза още първата ракета на България.
 
"За момента Новак е най-добрият, все пак е номер 1. Изключително трудно е да се играе срещу него, изключително концентриран е по време на мачове, което адски му помага. Физически е на отлично ниво. Не знам какво е положението с Рафа, всеки има такива периоди. Не съм в отбора, за да знам дали има здравословни проблеми, може би има проблеми извън корта. Въобще има много фактори, които няма как да разберем и можем само да гадаем", коментира той конкурентите си от топ 10 на ранглистата.
 
Той призна, че се радва изключително много на подкрепата от свои сънародници, която получава на повечето турнири. "Чудесно е, наистина уникално, почти на всеки турнир, на който съм бил до момента, по време на мач забелязвам знамената, което ме кара да се чувствам още повече българин и винаги съм горд от това нещо. Чудесно е да го видиш това нещо, особено подкрепата в Румъния миналата година, също и в Мадрид". 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари