Кралев: Всички са заплашени от замърсени хранителни добавки

11:43
Кралев: Всички са заплашени от замърсени хранителни добавки
"Всички спортисти са заплашени от скандал със замърсени хранителни добавки", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред БНТ, където коментира последните информации по случая с националния отбор по вдигане на тежести.

Както е известно 11 щангисти дадоха положителни допинг проби. Анализите в три лаборатории – в България, Хамбург и Кьолн обаче показаха, че причината е в замърсена с веществото хранителна добавка.

"Разследването почти е приключило. За момента можем да кажем категорично, че щангистите и техният щаб не са виновни. Проблемът е в хранителната добавка, което поставя няколко въпроса. Ще продължим разследването, за да разберем дали проблемът е възникнал при производството или е замърсена суровината. Доколкото съм запознат производството е било на високо ниво, така че проблемът би трябвало да е в една от суровините. Но по-тревожното е, че всички федерации, всички спортисти са заплашени от подобен скандал, ползвайки такива добавки. Трябва да се внимава много. Ние ще бъдем на помощ, ще опитаме да намерим решение, да се направи пълен контрол при вноса и търговията. Ще опитаме да направим така, че елитните ни спортисти да взимат проверени продукти, за да не страдат състезателите", заяви министър Кралев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация