Борбата роди Българския Рамбо

12:06
Борбата роди Българския Рамбо
Турнирът "Дан Колов-Никола Петров" роди Българския Рамбо. В най-атрактивната схватка в съботния следобед в столичната зала "Христо Ботев" Даниел Александров заслужи основателно да бъде сравняван с най-известната зелена барета в света, герой на Силвестър Сталоун.

В кат. до 80 кг в класическия стил Александров размяташе наляво и надясно надутия като египетски фараон Тарек Абделасам. Още в началото на битката българинът получи тежка аркада. Но кръвта по лицето не му попречи! Изглеждащ точно като Рамбо, българинът набързо получи превръзка на главата и стана още по-страшен – продължи да кове точки до 6:0. Със сирената Александров вдигна победоносно ръце и направи няколко салта от радост, след като в състезанието елиминира медалисти от световно и европейско! После изтича да прегърне шефа на федерацията Валентин Йорданов. Кървава победа за историята.

Българската радост продължи и с повалянето на персийския ас Реза Атри Нахгарчи. В кат. до 57 кг на свободния стил Владимир Дубов отвя иранската звезда с 5:1. Националът ни разби защитата на съперника с мощни влизания в краката в последните две минути на схватката при 0:1.

Късметът не стигна за злато на Георги Средков при 86-килограмовите в свободния стил. Българинът поведе с 1:0, но мощният германец Вилиям Харт вървеше напред като танк и триумфира накрая с 2:1. Във финала на същата категория претърпяхме още една загуба. Евелин Русев нямаше никакъв шанс за бронза срещу египтянина Мохамед Али Заглоул.

Най-нещастна бе схватката на Свилен Костадинов в спора за бронза при класиците в категория до 71 кг. Нашият борец поведе с 2:0 на румънеца Томи Хиновяну. Но после допусна изравняване до 2:2 и съперникът му стана краен победител, защото спечели последната точка.

Автор: Боян Бойчев, в."Труд"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари