Гришо загуби с 0:2 сета от Куевас на полуфинала в Истанбул

19:29
Гришо загуби с 0:2 сета от Куевас на полуфинала в Истанбул
Пабло Куевас победи Григор Димитров с 6-2, 6-4 и се класира на финала на турнира в Истанбул.

Уругваецът, който досега се бе среща само веднъж с Гришо, показа доста по-дора игра на полуфинала днес, от ракета номер едно на България и след серия грешки на хасковлията спечели лесно мача.

Двубоите между двамата вече са с изравнен баланс, след като тенисистите са разменили по една победа - в днешния дени миналия сезон, когато Григор победи Куевас в Париж.

Първият сет беше повече от кошмарен за Григор, който не успя да спечели нито един от сервис геймовете си. Куевас започна с пробив и с втория гейм го затвърди.

Последва нов пробив за 3-0, но Гришо успя да се върне с пробив за 3-1. За съжаление на българина обаче уругваецът отново успя да пробие за 4-1, но Григор отново върна пробива за 4-2. Парадоксално двубоят вървеше на пробиви, но в крайна сметка Куевас спечели първия сет с 6-2.

Вторият започна по-добре и хасковлията взе първия си сервис гейм, след него обаче Куевас без проблем също спечели своето подаване. Въпреки подобрението на играта си, Григор не успя да пречупи Пабло Куевас, който спечели и вторият гейм с 6-4. На финала Куевас ще се изправи срещу Роджър Федерер, който успя да направи обрат срещу Диего Шварцман.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

PRI_A_TEL
02.05.2015 20:53

Аз пък съм на мнение, че и тримата сте в огромна грешка...Според мен в момента от страна на тренера при Григор е наблегнато на физическата подготовка, това много пъти бе обявено от Рашид, както и от други тренери преди него, че ще се хвърлят със всички сили върху подобряването на физиката му. И да според мен в момента Григор показва по добра физическа мощ, отколкото преди време, но по време на тези тренировки се губи финната координираност на движенията, затова не му е виновна ракетата, а силовите тренировки. От една страна съм съгласен с Рашид, че трябва да има по сериозна физическа подготовка, но от друга мисля че Димитров има по изнежено телосложение, костите и сухожилията ако не са на ниво, трудно ще се постигне нещо голямо от гледна точка на усилена физическа подготовка, защото ще дойдат травмите и тогава ще отиде на 50-то място в ранглистата. Ако има късмет може и да изкара една две години на ниво и да вземе някоя титла, но контузиите няма да избягат. Според мен Димитров трябва да се концентрира върху подобрение на играта си, главно от тактическа гледна точка, има много малки неща, които правят впечатление и той може да подобри. За мен лично в момента Димитров има шанс за 4-5 място в листата в най-добрата си форма, но ще стигне най-много до там. Ако обаче се отдаде изцяло на подобряване на тактическите си умения, както и на подобряване на всички елементи от играта с нормална физическа подготовка, смятам че би могъл и да надмине очакванията ми. Но засега не виждам добро бъдеще за него.

sa6etoo
02.05.2015 20:29

Всеки голям играч трябва да може да се справя с очакванията към него. Григор е доста нахакан по принцип и едва ли това му е проблема. Не е на 19-20 години, а скоро прави 24. Какво да кажат Федерер и Надал за които на неговите години очакванията са били, че финал е провал едва ли не.. Смяна на треньора задължително защото се тъпче на едно място вече половин година. И според мен най-големия враг на Григор е Шарапова - докато е с нея няма да стане голям играч какъвто ни се иска на нас. Прекалено разсеян е и това му коства не един и два мача.

persie1992
02.05.2015 20:00

Трудно му е на Григор с тези огромни очаквания към него, мисля си, че се срива психически. Аз също ходя по състезания за младежи (до16) и психическото натоварване често е по-голямо от физическото. На него му е нужно спокойствие, лично аз блъскам по една боксова круша преди мач да се оттърва от емоциите. Вскчки, които са играли тенис (не любителски) ще ме разберат какво имам в предвид. Все пак подкрепям и номер 1 за сервиса, според мен си хвърля топката прекалено назад и така тялото му се огъва и това пречи на сервиса му, но пък може и това да е някакво указание от треньорския му екип.

simon_66
02.05.2015 19:38

Това момче си прави та*ак с феновете този сезон...уж беше проблем със свикване с ракетата, но явно не е това. Време е за смяна на треньора, просто с Рашийд нищо добро не те очаква.. изчерпахте се просто,каквото можеше да го научи, е сторено вече. Време е да го хване още по- голям капацитет в тениса и да му върне увереността в играта. Лошите резултати идват основно от факта, че не може да вкарва добър процент първи сервиз и играе основно на втори. Това дава предимство на съперниците му. Успех Гришо все пак и дано вземеш правилните решения скоро време, защото към момента си развитие в застой!