Гришо стартира с бърза и лесна победа в Мадрид

15:45
Гришо стартира с бърза и лесна победа в Мадрид
Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от сериите Мастърс в Мадрид, след като победи Доналд Йънг с 6-4, 3-0 и отказване на американеца.

Първия сет на двубоя бе равностоен, като двамата взимаха подаванията си до седмия гейм, когато Гришо успя да стигне до пробив. Българският тенисист задържа преднината си до края на сета и поведе в резултата. В края на първата част и началото на втората Йънг видимо започва да изпитва физически проблеми и поиска намесата на физиотерапевта, което доведе до прекъсване на срещата.

Димитров не загуби концентрация и поведе с 3-0 във втория сет след два пробива. Малко след това американецът се отказа, след като нямаше сили да продължи борбата.

По този начин Димитров спечели мача и продължава във втория кръг на надпреварата, където ще се изправи срещу Фабио Фонини. В първия си мач на турнира италианецът победи Сантяго Хиралдо с 6-2, 6-3.

Димитров и Фонини за последно се срещнаха миналия месец на Мастърса в Монте Карло, където хасковлията записа успех в два сета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

krasi3600
05.05.2015 18:35

ми винаги така стартира,но уви ака на метеното.

simon_66
05.05.2015 17:27

За жалост само от този мач вече съм убеден, че Гришо няма да стигне много напред и в този турнир.. почти цял първи сет не знаеше какво да прави на сервиса на Йънг, чиято най-слаба настилка е клей кортът.То не бяха слайсове в мрежата, аутове, къси топки.. тотално нелогична игра, а ги имаше и шансовете за пробив далеч преди да го постигне. Фонини е преодолим, но по- нататък каво правим. Гришо е изгубил за жалост тази увереност в играта си, а и агресивността си също. Не може да си позволяваш да оставяш тенисист като Йънг да диктува разиграванията, а ти само да се отбраняваш като някакъв опълченец. Ето, Йънг нямаше ден, имаше и контузия, но какво става като дойде Бердих, Раонич, Федерер, Джокович. Нали с тях трябваше вече да започваме да сравняваме Григор( какво му липсва, за да започне да постига техните резултати и постоянство в играта). Взима доста нелогични решения по време на разиграванията, а видя ли ретур слайс на бавен втори сервис в мрежата просто полудявам. Прави в пъти повече грешки, а това му коства през сезона доста загуби в завързани мачове. В сезона досега той няма нито една победа срещу истински топ тенисист, а миналата по това време имаше победи над Мъри, Ферер, затрудни зверски и Надал в Австралия, преди 2 сезона на този турнир в Мадрид отстрани не кой да е, ами Джокович, ако не се бъркам. Силно се надявам да набара най- накрая правилния ритъм на игра утре срещу Фонини и занапред и да стигне поне до мача с Надал, който се очертава като постижим на етап четвъртфинал, за да си свири часовника най- накрая с клей краля, макар и не в оптимална форма *smile*