Еврофутбол финансира първите от анкетата "Спортен талант на публиката"

14:58
Еврофутбол финансира първите от анкетата "Спортен талант на публиката"

Еврофутбол отново изненада приятно всички фенове на спорта в България с решението си да финансира първите трима от анкетата в уеб сайта на компанията за "Спортен талант на публиката". Традиционно и за четвърта поредна година, букмейкърската къща организира допитване до посетителите в сайта www.eurofootball.bg за избор на още един от атлетите, извън вече обявените победители в едноименната програма, който да бъде финансиран със сума до 5 000 лева. Предвид огромния и рекорден интерес обаче (за 17 дни има събрани общо 17 038 потвърдени гласа), Еврофутбол увеличи размера на финансовата помощ и така още трима ще се възползват от подкрепата на компанията.


Това са: Борис Недялков (каяк) с 1612 гласували за него и финансиране от 3 240 лева, Боряна Калейн (художествена гимнастика), която получава 3 824 лева от вота на 1540 анкетирани и Гала Чалъкова (лека атлетика) при 1515 гласа с 3 122 лева. По принцип лекоатлетът Павел Танковски събра най-много гласове, но при анализ на вота бе открито нарушение и над 1100 фалшиви профили, от които той е обявен за фаворит. Това е и причината той да бъде дисквалифициран.


Победителите в анкетата ще бъдат наградени със своите символични чекове на специална церемония, които ще бъде обявена по-късно от организаторите.



В конкурса участваха 154 атлети от различни спортове, които подадоха своите документи и бяха допуснати за финансиране по програма "Спортни таланти" на букмейкърската къща още в началото на годината.

Инициативата продължи от 20-и април до Гергьовден, като е важно е да се отбележи, че от една електронна поща можеше да се гласува един път, а харесванията във Фейсбук не оказаха влияние върху резултата.

Ето и имената на останалите, попадащи в първата десетка на класацията:
4. Елизабет Кирилова (академично гребане) – 987 гласа;
5. Камен Чимидялков (кану-каяк) – 934 гласа;
6. Камен Минков (лека атлетика за хора с увреждания) – 763 гласа;
7. Екатерина Маркелова - Петер Спасов (спортни танци) – 741 гласа;
8. Златина Рандева (лека атлетика) - 607 гласа;
9. Георги Гергов (лека атлетика) – 541 гласа;
10. Стефан-Александър Кюмюрджиев (шорттрек) – 412 гласа.

Новините от Еврофутбол продължават – вече одобреният за финансиране и обявен за победител от провелия се в началото на годината конкурс "Спортни таланти" Георги Цонов отпада от списъка с финансираните от компанията спортисти. Причината това да се случи е невъзможността организаторите на програмата да се свържат с лекоатлета и неговият мълчалив отказ да съдейства по дейностите, свързани с инициативата, в т.ч. да се сключи договор за финансово подпомагане. В тази връзка, Еврофутбол и партньорите от Фондация "Работилница за граждански инициативи" взеха решение мястото на Георги Цонов да бъде заето от четвъртата в анкетата Елизабет Кирилова (академично гребане), която ще е Спортен талант за втора поредна година. Тя ще получи 2 940 лева.


Така, българският букмейкър "запазва" бройката от 25 финансирани по програма "Спортни таланти" атлети, плюс новоизбраните трима, с което стават общо 28. Сумата пък, която Еврофутбол инвестира по този начин в бъдещето на спорта в България, достигна 74 175 лева.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация