Започнахме със загуба в Световната лига

19:47
Започнахме със загуба в Световната лига
България тръгна със загуба от Канада в първия си мач от Световната лига тази година.

В "Арена Ботевград" Лъвовете допуснаха поражение с 3:1 гейма. С това за съжаление записаха още един антирекорд от седем поражения пред родна публика. Първият гейм канадците категорично надиграха момчетата на Пламен Константинов и затвориха гейма с 25:20. Втората част също започна с видим превес на северноамериканците, но въпреки че загубиха и нея, българите показаха характер към края на гейма, който завърши 25:19. Третият гейм вървеше доста равностойно, а Лъвовете играха доста по-освободено, това донесе и успех на момчетата ни, които затвориха гейма с 25:22. Четвъртата част също започна равностойно, но в крайна сметка Канада затвори гейма с 25:21 и спечели мача.

Това беше първият двубой между България и Канада в Световната лига и общо четвърти между тимовете. Този сезон Канда има две победи в Световната лига, като и двете са над Куба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

futbolista_rs
30.05.2015 23:09

Дядо ни Данчо си върши перфектно работата в това да ни прати напълно в посредствеността. До преди няколко години бяхме сред водещите, а сега падаме от Канада и други страшни сили. Най-лошото е, че няма перспектива да имаме играчи на ниво световна класа като Матей. Покрай него Ганъо и Владко интригантко смучат здраво.

simon_66
30.05.2015 21:26

Каква е тази снимка за бога.. кво общо има с този мач?!? От друга страна очаквах дори по-малко като качество на играта от нашия отбор. Канадците са много по-напред като подготовка от нашите, вече бяха изиграли и два официални мача от груповата фаза с Куба, играха и със Щатите и ги победиха с 3:2... Канада се развиха доста последните 2-3 сезона и ще доминанти в следващите години със сигурност в топ 10 на света. Нашите се представиха слабо в първите два гейма, но поне разбраха след това как трябва да се играе срещу Канада- силен сервиз и компактна игра в защита. Заслужавахме тайбрека, но не винаги логиката възтържествува. Утре съм сигурен, че ще се представим доста по-добре и победата ни е напълно възможна. А и сме домакини на финалите, така че тези мачове са само за самочувствието на момчетата ни и по-добро обиграване. Успех лъвове!!!!