Павел Дочев преговаря с Ерцгебирге

07:11
Павел Дочев преговаря с Ерцгебирге
На интересно място са се провели преговорите между боса на Ерцгебирге Ауе Хелге Леонард и българския треньор Павел Дочев, пише "24 часа".

Те бяха издебнати от претендиращия винаги да знае всичко първи вестник "Билд" да се срещат в замъка Волфсбрун в Хартенщайн. От 2010 г. той е превърнат в баровски хотел. Иначе от 1997 г. собственик на замъка е групировката "Леонард". Хартенщайн се намира на 12 км от Ауе и явно едноименният бос е решил там да приеме Дочев.

Преди това Леонард се е разбрал там с досегашния треньор на Ерцгебирге Томи Стипич за раздялата между двете страни. Краят на неговия престой начело на тима бе определен от изпадането в III немска лига.

Освен 49-годишния Дочев има още два варианта за наследник на Стипич. Това са Щефан Бьогер, който преди водеше Динамо Дрезден, и бившият футболист на Ерцгебирге Рюдигер Рам. Той е начело на друг третодивизионен тим в момента - Гросапах. С тях също са проведени разговори в замъка.

Дочев за последно бе начело на Пройсен Мюнстер, който водеше именно в III лига. Бившият наставник на ЦСКА има опит там още с Падерборн, Рот-Вайс Ерфурт и Зандхаузен.

"Проведохме сондиращи разговори с кандидатите за поста. До сряда трябва да вземем решение", обяви Леонард пред "Билд".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация