Започва вътрешни проверки след арестите във ФИФА

14:23
Започва вътрешни проверки след арестите във ФИФА
Британската банка "Барклис" започна вътрешна проверка, за да проследи дали сметките им са били използвани за корупционни плащания на длъжностните лица на ФИФА, разкри пред АФП източник от банката.

Това идва, след като банката е замесена в разследването за корупция във ФИФА от страна на американските власти. Източникът не даде повече информация, а от банката отказаха да коментират.

"Барклис" е една от трите банки посочени в доклада на разследващите, като се смята, че са прикрили десетки милиони долари в офшорни сметки. Арестите на седем високопоставени ръководители на ФИФА в сряда разтърси световната футболна централа, само два дни преди изборите за нов президент, където Сеп Блатер беше преизбран за петия си мандат.

Сред седемте арестувани за пране на пари и изнудване е и вицепрезидентът на ФИФА Джефри Уеб. Всички те ще бъдат депортирани в САЩ, където ще се изправят пред обвинения за присвояване на над 100 милиона долара от подкупи. Американските власти казаха, че девет футболни ръководители са сред 14-те обвиняеми за корупция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация