Олимпийският парк в Рио е далеч от завършения си вид

15:01
Олимпийският парк в Рио е далеч от завършения си вид
Въздушни снимки на Олимпийския парк в Рио де Жанейро разкриха, че Бразилия изостава сериозно с подготовката за Олимпийските игри следващото лято, въпреки че организаторите отричат това.
 
Малко повече от година преди началото на Рио 2016 Олимпийският парк квартал Бара де Тижука прилича на една огромна строителна площадка, която е много далеч от завършения си вид. Домакините ще вложат общо 5.1 милиарда долара в строежа на 14 нови спортни съоръжения, инфраструктура и транспортни връзки, но изостават с графика. Арена де Футуро, където ще се проведе хандбалният турнир, и трите свързани стадиони Кариока, които ще приютят фехтовката, баскетбола, таекуондото и джудото, са в последна фаза на строеж, но Велодрумът и Тенис центърът са в начален стадий на груб строеж.
 
Кметът на Рио Едуардо Паес отрече информацията в доклада на наблюдателите, че организаторите изостават с графика. "Единственото нещо, което е изостанало, е докладът. След работата по строежите всекидневно и тя напредва с голяма скорост. Наблюдателите трябва да по-бързи в оценките си", коментира той.
 
За сравнение, Олимпийският парк в Лондон бе в почти напълно завършения си вид година преди началото на Олимпиадата в столицата на Великобритания.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация