Пламен Константинов: Не съм доволен от последния мач

21:24
Пламен Константинов: Не съм доволен от последния мач
"Ако обобщим цялото турне може да се каже, че съм доволен. Единственият мач, от който съм недоволен е последният. Вече бяхме чекирали багажите, нямаше мотивация, но до някъде мога да ги разбера момчетата", заяви националният селекционер на волейболния тим на България Пламен Константинов.
 
"В този цикъл - всяка седмица мачове е трудно. Тежки пътувания, а и до някъде не ни достигаше физическа енергия. Емоционално се изразходвахме и ни стигаха силите само за един мач. Аз мисля, че на този етап имаме добро представяне. Може и по-добре. Давахме възможности и на по-млади момчета да поиграят. Канада и Аржентина играха с различни състави в двата мача. Това също се отрази. Ние може би нямаме толкова подготвени състезатели, че да изиграем два мача с два различни състава. Плюс това, голяма част от момчетата са в Баку", добави още той.
 
"Зала "Конгресна" я инспектират през два дни. Последната информация, която имаме е, че ще бъде готова. Следим изявите на всички отбори. Пожелавам си да имам трудната задача да избирам от много играчи, а не избирам от нищо. Няма по-хубаво за малка страна като България - да избираме от два добри отбора. Безспорно Франция показва най-добър волейбол, сериозен тим са, но не само те. Холандия и Белгия също не са слаби отбори. От нашата група също има сериозни отбори - Канада и Аржентина. Силите са изравнени. Виждате какво се случва с Русия. На път са да изпаднат заради липсата на двама състезатели от основния състав. Трябва малко да преосмислим разпределението на волейболната карта и да имаме представа къде сме ние. Има време до мачовете с Аржентина. Те трябва да спечелят мачовете си с Канада. Ако загубят един от тях, шансовете им ще са нулеви. Имаме нужда от климатизация. Сутрешните тренировки ще са по обяд, а вечерните - по-късно. Заради багажа утрешната тренировка ще се превърне в почивен ден. В Куба ни откраднаха зелени фланелки. Сега на почти всички играчи го няма багажът. Утре трябва да пристигне и след това да го пратят във Варна. Владо се присъединява към групата във Варна. Основните промени ще бъдат, след като се присъединят момчетата от Баку. Тогава ще направим един състав от 15 души", добави още националния селекционер.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация