Детето-чудо Бенчич се оказа непреодолимо предизвикателство за Пиронкова

19:19
Детето-чудо Бенчич се оказа непреодолимо предизвикателство за Пиронкова
Първата ракета на България Цветана Пиронкова отпадна още в първи кръг на Уимбълдън, след като загуби срещата си с 30-та поставена Белинда Бенчич с 6-3, 1-6, 3-6.
 
Пиронкова започна отлично мача на Корт 18 и проби в самото начало на първия сет, след което успя да затвори частта с 6-3 и да поведе в резултата. Пловдивчанката игра далеч по-слабо през втория сет и успя да стигне само до един гейм. 
 
Превъзходството на Бенчич продължи и в третата част, като швейцарката успя да натрупа преднина от два пробива. Пиронкова успя да остане в играта, когато посрещаше при 2-5, но в следващото си подаване отново имаше проблеми и въпреки че успя да спаси 3 мачбола, в крайна сметка загуби мача след час и 53 минути игра.
 
По този начин за втора поредна година Цвети отпадна още на старта на Уимбълдън, турнирът, в който постигна най-големите си успехи - полуфинал през 2010 година и 1/4-финал година по-късно.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

proud_scouser18
30.06.2015 00:06

Като за начало да махне татенцето и да си избере добър треньор, защото Цвети има голям потенциал да е в топ15.

vikec0
29.06.2015 19:52

Браво на Цвети !Даже и с контузия се бори до последно и не се предаде.Жалко само, защото беше в добра форма,ама късмет..Да се оправя и другия път да мачка!