Очаквана победа за Гришо на старта на Уимбълдън

22:41
Очаквана победа за Гришо на старта на Уимбълдън
 Григор Димитров не срещна почти никакви трудности в мача си срещу Федерико Делбонис и записа чиста победа в три сета в двубой от първи кръг на Уимбълдън. Миналогодишният полуфиналист в турнира надигра аржентинеца с 6-3, 6-0, 6-4.
 
Димитров напълно оправда прогнозите на специалистите и букмейкърите и доминираше през целия двубой с Делбонис, който вчера спечели титла на клей на Чаланджър в Милано и нямаше никакво време за адаптация на тревни кортове. За Делбонис това бе трето участие на Уимбълдън и трета загуба. 

Във втори кръг Димитров ще спори с американеца Стив Джонсън, който отстрани чеха Лукаш Лацко в много оспорван петсетов мач 6-3, 6-7, 6-4, 1-6, 6-4. 24-годишният хасковлия досега не е играл с една година по-възрастния от него Джонсън, който срещу Лацко записа първа победа в турнира на трева от Големия шлем. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ComsteR
30.06.2015 01:50

Надъхал се е сериозно, което е страхотна новина. Вижда се че има мисъл в разиграванията му, сервиса куца ама малко тренировки и ще го направи чук. Дано да вдигне купата, време му е за голям шлем.

sensea
30.06.2015 01:13

Браво! Този път полуфинала да ти е по лесен !!!

simon_66
29.06.2015 23:46

Браво на Григор за този мач.. единственият негатив в този етап на турнира може да бъде ниският процент на вкаран 1-ви сервис! Във втория сет при този разгром с 6:0 беше едва 33% вкаран, макар че реално нашият е имал 3 сервис-гейма само в него. После покачи процента, което е добре и всичко продължи по план. Имаше късмет и с жребия, тъй като Дел Бонис няма дори спечелен сет още във всичките си участия на този турнир в основната схема, а и вчера игра финал в Милано и го спечели. Всеки, който разбира поне малко от тенис може да си даде представа, че няма как даден тенисист при положение,че е играл цялата предишна седмица всеки ден и да дойде на тревата в различна при това държава и да мачка. Беше нормално и да има страшна умора у аржентинеца, и да бъде разгромен от Григор. Относно следвашия опонент Стив Джонсън- нямат мачове досега, Джонсън е доста колеблив и предпочита твърдата настилка, а тревата убезателно не е неговата настилка. Имаше проблеми и то сериозни срещу Ласко, който пропадна много сериозно в ранглистата( Уинър да си оправят резултата, тъй като Джонсън загуби третия сет с 4:6 и спечели четвъртия със 6:1, а след това и 5-ия сет, а не както пише обратното). *wink* Успеш Гришо- мачът с Гаске в 3-ти кръг ще си струва със сигурност да се гледа!

proud_scouser18
29.06.2015 23:29

Всичко е в главата на Гришо... Осъзнае ли го това има голям шанс да спечели турнира. КЪСМЕТ

ReDeViL666
29.06.2015 22:54

Грише - стягай се! Само с визия не се става №1! Почвай ги вече един по един , време ти е!*beer*

Kalinho
29.06.2015 22:49

хубавото е, че вече такива победи минават в графата резонни. Напред Гришо и този път поне финал.