„ИВ Комерс“ (Горна Оряховица) е шампион на Kamenitza Фен Купа 2015 за Централна Северна България

15:32
„ИВ Комерс“ (Горна Оряховица) е шампион на Kamenitza Фен Купа 2015 за Централна Северна България
„ИВ Комерс“ (Горна Оряховица) разгроми всичките си конкуренти по време на Регионалните полуфинали на Kamenitza Фен Купа за областите Плевен и Велико Търново. Тимът не допусна нито една загуба в седемте си мача по пътя към победата и отбеляза общо 19 гола на фона на само 3 допуснати във вратата им. Втори в класирането останаха момчетата от „Пепеляните“(Плевен). Финалният мач беше много драматичен. И двата отбора бяха решени на всичко, за да стигнат до победата и да се доближат с още една крачка до мечтаното приключение зад кулисите на Камп Ноу, което очаква Националните шампиони в 13-тото издание на Фен Купа. Въпреки невероятния хъс, с който играха финалистите, силите бяха толкова изравнени, че те не успяха да си отбележат гол в редовното време и се наложи Регионалният шампион да бъде излъчен чрез дузпи. За разочарование на плевенските фенове „Пепеляните“ допуснаха 3 поредни грешки от бялата точка и загубиха с минималното 1:0.
 
Купата бе връчена на „ИВ Комерс“ от железния защитник от САЩ’94 Трифон Иванов и кмета на Г. Оряховица инж. Добромир Добрев. Трифон поздрави момчетата за успеха и им напомни, че ще ги чака на Националните Финали, които ще се проведат във Велико Търново в края на август. Бившият национал ще е официален домакин на кулминацията на турнира и лично ще посрещне отборите финалисти. Те ще са общо 12 – победителите от всеки Регионален полуфинал и със сигурност ще спретнат такова шоу, каквото рядко се вижда дори в професионалните първенства. 
 
Трети в регионалната надпревара останаха „ММ-74“(Севлиево), а на четвърто място се класираха момчетата от „Мако“(Плевен). Техният вратар Мартин Любомиров бе обявен за „Най-добър вратар“, а Красен Славчев от „ИВ Комерс“ за „Най-атрактивен състезател“. Почетното отличие „Отбор феърплей“ отиде при „Батковците“(Плевен), които регистрираха най-малко нарушения по време на мачовете си.
 
Третите „Мако“(Плевен) се сдобиха и със специална грамота за „Най-резултатен отбор“. Те реализираха впечатляващите 21 гола и с това дадоха най-голям принос към благотворителната кампания на Kamenitza Фен Купа „Дари Гол“. В рамките на инициативата всяко попадение в турнира ще добавя по 1 лев към специална благотворителна сметка, а събраните средства ще послужат за подобряване на футболната инфраструктура в града на бъдещите Национални шампиони на Фен Купа 2015. До момента „приятелите от квартала“ са отбелязали общо 6732 гола.
 
Много от посетителите на стадион „Локомотив“ също си тръгнаха с пълни ръце. Знаменитят водещ на Фен Купа Мишо Дюзев изтегли името на късметлията Митко Байчев от Г. Оряховица по време на тобмолата на Telenor. Това му донесе чисто нов смартфон Telenor Smart Plus. Със страхотен таблет от Samsung се оборудва и Стефан Монин, който успя да шутира топката със 111км/ч. в играта „Силен шут“. Анатоли Ангелов от Плевен се оказа най-умелият футболен жонгльор на стадион „Локомотив“ и с това си заслужи спа-уикенд за двама в Банско от Ford Moto-Pfohe. Спортният бранд на Фен Купа Joma също зарадва един от посетителите – Александър Петков от тима на „Оушън“(Велико Търново) спечели оригинална фланелка на националния отбор на България подписана от Трифон Иванов.
 
След като излъчи деветия национален финалист, Kamenitza Фен Купа 2015 се отправя към стадион „Христо Ботев“ (изк. терен) в Габрово. Там, на 11 и 12 юли ще се проведе Регионалният полуфинал за тимовете от областите Ловеч и Габрово. Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация