Откриват новата спортна зала в Пловдив на 30 август

11:55
Откриват новата спортна зала в Пловдив на 30 август
Официалното откриване на новата спортна зала с работно име "Колодрума" в Пловдив предстои на 30 август, когато са финалите на втория етап от националната колоездачна обиколка на България,.

Победителите ще получат трофеите си под покрива на съоръжението, очаквано с нетърпение от пловдивчани, а спортът не е избран случайно - в залата има покрита колоездачна писта, нещо изключително рядко дори за Европа. 28 вида спорт могат да се практикуват вътре, а местата за концерти стигат до 7 400.

Три дни преди официалното откриване в залата ще се проведе Световното първенство по таекуондо. Музикалният старт на съоръжението, което вече става портал за Пловдив на изпълнители от световен ранг, е на 19 октомври с концерт на Крис Норман и хитовете на "Смоуки". Наемът за един ден на залата е 9 000 лв, допълнителните тарифи - за паркинг, за сервизни помещения, още се уточняват. Определени са петима души, които ще отговарят за различните инсталации.

Залата има прекрасна акустика, уверяват от общината, а единствено фактът, че тя все още се строи и не е имало в нея концерт, е попречил тук да се проведе Детската Евровизия. След концерта на Крис Норман, предстоят два коледни концерта и може би оперен спектакъл в новата зала. Впрочем как точно ще се казва, все още е въпрос на гадаене. Предстои да бъде обявен конкурс за името и. От години Пловдив страда от липса на подобно място, досега големи концерти са се провеждали на стадион "Пловдив", но той отдавна е занемарен.

Очаква се поне още две световни звезди да изнесат концерти в новата зала, засега имената им се държат в тайна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация