\"Кралят на футбола\" критикува Рууни

20:13
"Кралят на футбола" Пеле отправи критика към нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни заради несдържаното му поведение на терена. Според бразилеца, ако иска да стане играч от световна класа, Рууни трябва да се научи да контролира настроението си по време на игра.

Английският нападател отнесе критиката заради агресивното си поведение и изпросването на жълт картон по време на контролната среща на "червените дяволи" с южноафриканския Кайзер Чийфс играна в събота, която завърши наравно 1:1.

Според Пеле 22-годишният национал на Англия трябва да се научи да обуздава импулсивността си за да възвърне върховата си форма от Евро 2004, където изгря неговата звезда.

"Много харесвам Уейн Руни. Той имаше 2-3 много силни сезона, но напоследък формата му не е постоянна", заявява трикратният световен шампион.

"Това в голяма степен се дължи на агресията, която проявява на терена."

"Ако успее са се справи с предизвикателствата, който съперниците му поставят от психологическа страна, Рууни ще стане един от най-добрите футболисти в света", заключва отбелязалият повече от 1000 гола в официални срещи бразилец Пеле.


За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

boikovv
22.07.2008 09:17

Еми да,този Руни е много добър играч,но това наистина му пречи....