Най-слабите трансфери на Острова

12:33
Най-слабите трансфери на Острова
В първенството на Острова всеки от нас има възможността да наблюдава безспорно едни от най-качествените играчи в целия свят. Огромните финансови ресурси на клубовете, пълните стадиони и магнетичните фенове са необходимият допинг за много футболисти, за които Висшата лига се превръща в мечтаното поле за изява.

Всички ние сме станали свидетели както на велики кариери, така и на спад във формата на играчите след тяхната смяна на клуб и пребиваването им на острова.  В следващите няколко реда ще Ви представим класация на най-слабите трансфери в историята на Острова.


Номер 10: Хосе Рейес

\"\"Клуб : Арсенал
Цена : 10.5 м

Престоят на младия испанец в отбора на лондончани не бе пълен провал. Не много известен в своята страна въпреки огромната сума за трансфера, Рейес рядко показваше издръжливост и безпощадност, качества, разграничаващи истинските звезди. Отбеляза 16 гола в 69 участия след трансфера от Севиля.

Номер 9: Джибрил Сисе

\"\"Клуб : Ливърпул
Цена : 14 м


Ливърпул пропиля две години в стремежа си да привлече звездата на Оксер. Обаянието му на "Анфийлд" бе помрачено от счупването на неговия крак. Сисе отбеляза 11 гола в 49 срещи и в негово лице всички виждаха следващия Роби Фаулър или Майкъл Оуен.

Номер 8: Дарън Бент

\"\"Клуб : Тотнъм
Цена : 17м

Може да изглежда грубо включването на бившия ас на Чарлтън в този списък, но това е изхода от огромната сума, която се оказа непосилна за плещите на играча. Всичко от което играчът имаше нужда беше една сполучлива първа кампания, за да оправдае вложените от страна на новият му отбор средства, но успя да вкара едва 6 гола в 27 срещи. Той трябва да започне силно новия сезон или търпеливите фенове ще се обърнат срещу него.

Номер 7: Адриан Муту

\"\"Клуб : Челси

Цена : 16м

Румънската звезда бе една от първите придобивки след идването на Роман Абрамович. Малко бе известно за Муту преди пристигането му от Парма, но след като бе изхвърлен заради употреба на кокаин "сините" фенове побързаха да го забравят, 6 гола в 27 мача осигуриха няколко сълзи проронени заради неговото заминаване.

Номер 6: Стив Марле

\"\"Клуб : Фулъм
Цена : 11.5м


Когато Фулъм заплати тази огромна сума за една от звездите на френския Лион, те счупиха клубния трансферен рекорд. Марле пристигна на "Крейвън Котидж" с огромна репутация, която остана неоправдана благодарение на жалкото му завръщане, като отбеляза 11 гола в 54 игри.

Номер 5: Сергей Ребров

\"\"Клуб : Тотнъм
Цена : 11м


Кой би си помислил, че Ребров и Андрей Шевченко ще бъдат запомнени като провалили се на Албиона, въпреки героичните им постижения с Динамо Киев в края на 90-те години? Феновете на Спърс приветстваха идването на украинеца на "Уайт Харт Лейн", но с 10-те гола в 59 мача надеждите за нещо значимо се изпариха твърде скоро.

Номер 4: Крис Сътън

\"\"Клуб : Челси
Цена : 10м


Имайки предвид англичанина, който подписа с Челси преди 9 години, е страшно да се помисли какъв би бил днес еквивалента на вземания от него хонорар. Сътън бе унищожителен, докато бе играч на Блякбърн, но успя да отбележи едва един гол в 28 срещи със "сините".

Номер 3: Ел Хаджи Диуф

\"\"Клуб : Ливърпул
Цена : 10м


Впечатляващото участие на играча по време на Световното първенство през 2002 г. му спечели трансфер в Ливърпул. "Мърдсисайдци" в последствие бяха изключително доволни да се разделят с него, след отбелязаните 3 гола в 55 мача за първенството.

Номер 2: Алберт Луке

\"\"Клуб : Нюкясъл
Цена : 10м


Нюкясъл подписа с няколко нападателя Стефан Гиварш и Марселиньо, но нито един от тях не се доближи до играча на Депортиво Ла Коруня. Испанецът пристигна със страхотна репутация, която продължи само 1 сезон - един единствен гол за 21 мача.

Номер 1: Андрей Шевченко

\"\"Клуб : Челси
Цена : 30м


Вкараните голове на украинецът не са най-малко, но въпреки това той оглавява този списък. Играчът на "сините" все още е най-скъпият футболист в историята на британския футбол, но продължава да бъде далеч от формата, която демонстрира по време на престоя си в АС Милан. Шева отбеляза едва 9 гола в 49 игри за лондончани.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

emilio78
10.08.2008 11:55

Хубава статия, а кои са най-успешните трансфери ?

BuTaMuHa
01.08.2008 18:24

ем мн ясно че ше ви се губят те са с милиони...ако го гледах тоя балвоч в англия щях и аз да добавя някой...ITALIA SEDESTA

brickbat
27.07.2008 15:02

Незнам на мен Балак ми се губи в Мюнхен и Леверкулзен играеше по - добре а и за Балак бяха дадени бая пари а Малуда не направи нищо но грешката беше че продадоха Робен. За Форлан съм съгласен аз дори си мислех че е по некадърен футболист и от Инзаги и вече противниковите отбори се опитваха всячески да му помогнат да вкара чудна работа е това футбола а относно Воронин не знам дали има вкаран гол въпреки че те го взеха със свободен трансфер с роля на резерва но наистина слабо попълнение също и - Белами нищо не направи в Ливерпул

rabotlivia
27.07.2008 14:34

Разочарование за мен в Манчестър Юн беше Диего Форлан

westie
27.07.2008 14:27

Ами Малуда!!! И той нищо не направи! А колкото до Балак, той спечели не 1 и 2 мача за Челси

brickbat
27.07.2008 13:57

И Верон беше голямо разочарование както за Юнайтед така и за Челси друг за който се сещам е Кежман и Креспо а донякъде и Балак но това е мое мнение