Константинов: Дано победата ни даде инерция

09:55
Константинов: Дано победата ни даде инерция
Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов предупреди, че последната ни проверка срещу Сърбия е била полезна, но и в същото време твърде различна от това, което ни чака на Европейското първенство в София. Шампионатът на Стария континент започва след 5 дни в зала "Арена Армеец", като първият ни съперник е тимът на Германия. Снощи трикольорите загряха за него с категорично 3:0 над плавите, които по-рано ни победиха с 3:1 в закрита контрола.

"Искрено се надявам Владо Николов да излезе прав и трудът ни да се отплати. Има нужда, има и случаи, когато не се отплаща. Тогава най-много боли", сподели Константинов.

"Днес казах на момчета, че този мач ни трябва най-вече, за да видим къде сме. Трябваше да го изиграем максимално концентрираме. Това ни е последната проверка. Те направиха точно това. Сега не мога да кажа дали Сърбия днес успя да разкрие потенциала си, по-скоро бих казал "НЕ!". И ние имаме заслуга за това, без всякакво съмнение. Гледах предимно от нашата страна на мрежата и останах доволен. Доволен съм почти от всичко, както се казва", каза още наставникът на лъвовете.

"Победата спокойствие не може да ни даде, надявам се по-скоро да получим нещо като инерция от този мач и с нея да влезем в първенството. Там нещата ще са по-различни, може би ще влезе едно напрежение, което днес го нямаше. Това нещо може до някаква степен да промени играта ни, но във волейбола е така – трябва да показваме нашата игра дори когато сме под напрежение", завърши Константинов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация