Мъри: Пускам резервите за гостуването на Атлетико Мадрид

10:53
Мъри: Пускам резервите за гостуването на Атлетико Мадрид
Треньорът на Астана Станимир Стоилов призна, че е решил да даде шанс на голяма част от резервите на тима си за утрешното гостуване на Атлетико Мадрид от Шампионската лига.

Специалистът иска да запази основните си играчи за неделния сблъсък с Кайрат от първенството на Казахстан.

Астана заема второто място във временното класиране с пет точки по-малко от Кайрат, но и мач по-малко. При победа в неделя, възпитаниците на Мъри ще се доближат до втора поредна титла на Казахстан.

"Ще запазим титулярите си за срещата с Кайрат. Нека бъдем реалисти и да признаем, че Атлетико е с класи по-силен от нас. Ще опитаме да дадем най-доброто от себе си, но трябва да мислим и как да запазим отбора свеж, защото след това ни предстои много важен мач и искаме да бъдем максимално готови за него", сподели Станимир Стоилов.

В Шампионската лига до момента Астана спечели 1 точка в първите си две срещи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Mek_bacTyH
20.10.2015 23:47

Незнам какъв спорт си тренирал, братле, ама да лежиш в къщи на дивана да си смяташ точките, и да гледаш как съотборниците ти, и приятелите ти участват в битка, в която си мечтал да участваш е адски, много-много неприятно. ...А какви са шансовете да станат шампиони и да преминат квалификациите следващата година, и да играят в Шампионска лига???
Да не стане накрая като в поговорката "От два стола най - лесно се пада на земята"

Mek_bacTyH
20.10.2015 17:43

Каква е гаранцията, че като запази титулярите, после ще стане шампион и догодина пак ще влязат в Шампионската лига. До следващия мач има три дена, достатъчни за възстановяване, пък и ще си запазят игровия ритъм. Според мен е по-добре да играят, ...милиони футболисти си мечтаят за такива мачове, за очакването, тръпката, адреналина, яроста, битката и ако са рекли боговете и победата.

ApricotGarden
20.10.2015 18:48

След 2x8000 километра иди възстановявай. Според мен всички в отбора много добре осъзнават че шансовете за преминаване на групата са илюзорни. А и след като взеха точка всичко от горе ще е бонус.

PRI_A_TEL
20.10.2015 14:34

Аз съм сигурен, че Астана ще бият, Атлетико нямат никакъв шанс, проблема на Астана е, че не могат да съберат 11 играчи за резерви на резервите, тогава ще видите, за какво става дума...Аз ще заложа на Астана, това е просто ясно...

Mesut213
20.10.2015 14:24

Хора, гледате на нещата само от едната страна... Според мен това е идеален шанс за титулярите на Астана да покажат своя потенциал на цяла Европа и евентуално някой да ги забележи, и да прогресират по-нагоре. Тези футболисти не са се борили по време на квалификациите, за да бъдат оставени на резервната скамейка накрая в груповата фаза на турнира. Според мен това е грешно решение на Стоилов.

night_wolf1984
20.10.2015 14:37

не мисля ,че един мач с атлетико е решаващ....а и няма какво да си говорим и като ресурс и като класа Астана остъпва на Атлетико...така,че по добре да пробва да стане шампион и следващите мачове вече да се хвърли в ШЛ...и да се бори за ЛЕ.За мене постъпва умно и гледа реално...ако е шампион до година ще се бори с по добър състав и повече финанси...ако още е начело на Астана,де.Стига парите да се влагат правилно..както при Бате Борисов..то успеха им в следващите години ще е почти сигурен и гарантиран.Това се нарича преценяване на шанса и мъри добре осъзнава какво прави*smile*

night_wolf1984
20.10.2015 14:19

важното за такива отбори е да влязат в групите и да вземат свежи пари ,за да могат да направят качествена селекция за следващите години....Правилно постъпва Мъри..в момента титлата е по важна от групите на ШЛ,за да може другата година живот и здраве отново да се борят за ЕКТ.Много труден мач го чака с Кайрат....вижте казахстанците как си развиват футбола...Преди 3-4 години Ботев отнесе Астана,а сега те са в ШЛ,а ботев в блатото наречено А група и то на последните места.Не на последно място искам да отбележа,че клубовете мислят за феновете като пускат билети на символични цени,а не като нашите..който се кланят на мотото ден година храни.Затова няма да имаме футбол...и ще се резилим в Европа !!!

tagen
20.10.2015 14:45

в много голяма грешка си :Д и по 1 лв да са билетите пак щяха да са 150 лв на черно просто хората който ги продават на черно щяха да могат да купят по голями количества а цените който бяха в бг бяха перфектни за клуба и вс тия на черно не можаха да изкарат пари защото само срещу РМ беше добре на ливърпул колко си струва билета а за базел даже имаше билети за по 5 лв на черно преди мача говоря за лудогорец че нз др тим да е играл в групи наскоро

Bitten
20.10.2015 13:53

Браво на мъри. Наистина първенството е битката която може да се спечели. С атлетико ще е клане каквото и да пусне.

Napadatel_9
20.10.2015 13:47

Е то и със резервите и с титулярния пак същата, пак кошницата ще му е пълна, а и ние не сме смотаняци като галатасарай.....така, че Мъри е прав да пуска резервите да се обиграват.*wink*