Серия "А" превю: кръг X

11:56
Серия "А" превю: кръг X
Довечера ще се изиграят още 8 двубоя от 10-ия кръг на италианската Серия "А". В единствения мач от вчерашната програма на калчото в намален състав Интер постигна трудна победа като гост на Болоня и отново оглави класирането. Тимът на Роберто Манчини обаче едва ли ще се задържи като лидер след изиграването на останалите срещи, тъй като като засега е с по-лоши показатели в сравнение с преследвачите си Рома, Наполи и Фиорентина, които играят съответно срещу Удинезе, Палермо и Елас Верона. В другите по-интересни двубои Милан е домакин на Киево, а шампионът Ювентус гостува на Сасуоло.

Вижте анализа на водещия типстър на Winnertips Андрей Джинев за днешните мачове в Серия "А":


 
Закотвилият се на дъното на класирането тим на Верона посреща Фиорентина. След 9 изиграни кръга жълто-сините все още търсят първата си победа. Досега те записаха 5 равенства и 4 загуби, а липсата на пълен успех ги превърна във фаворит за изпадане в Серия "Б". Проблемите на ръководно ниво изглежда се отразяват негативно на представянето на Верона, но не това е истинският потенциал на тима. Многото контузени играчи също оказват своя ефект. Състоянието, в което се намират възпитаниците на Андреа Мандорлини, не е никак добро, но още по-притеснителното е, че те не показват признаци на активизиране. Що се отнася до Фиорентина, виолетовите отстъпиха лидерската си позиция след загуба от Рома и отново се озоваха в ролята на догонващ. Спадът във формата на футболистите на Пауло Соуса е очакван резултат. Лимитът на грешки обаче вече е изчерпан и те трябва отново да се върнат на победния път, ако искат да се върнат в челото на класирането. Довечера Фиорентина, за разлика от Верона, ще излезе с най-доброто, с което разполага, като единствено титулярният защитник Маркос Алонсо може да не е сред титулярите, тъй като има здравословни проблеми. Всички други ключови фигури ще са на линия.



Сасуоло посреща шампиона Ювентус с надеждата да остане непобеден у дома. Задачата на черно-зелените не е много лесна, но предвид представянето на бианконерите през този сезон, шансовете им за поне частичен успех са големи. Основният проблем на Сасуоло е защитата. Същото в частност важи и за гранда от Торино. Нещо повече - тимът на Масимилиано Алегри не е достатъчно ефективен и в офанзивен план и това е една от причините за разочароващото му класиране. Старата госпожа изостава с 9 точки в битката за титлата, но в никакъв случай не може да се каже, че е извън сметките за Скудетото. В състава на Сасуоло няма контузени, като изключим Лука Антей. Единственият ключов отсъстващ е титулярният вратар Андреа Консигли, който е наказан. На негово място на вратата на домакините ще пази Джанлука Пеголо. За Юве пък участие няма да могат да запишат бранителите Мартин Касерес и Стефан Лихтщайнер. Аут от плановете на Алегри са и халфовете Квадво Асамоа и Роберто Перейра.


 
След неубедителния старт на кампанията Наполи подобри значително формата си и вече се превърна в сериозен претендент за титлата. Подопечните на Маурицио Сари се намират в изключително силна серия от 6 победи, като не са губили в последните си 11 мача - 8 успеха и 3 равенства. Прави впечатление, че небесносините имат най-силната втора атака в шампионата, а това се дължи на огромната офанзива мощ, с която те разполагат. Тимът играе много красив и атакуващ футбол, а също така се представя стабилно в дефанзивен план. По брой допуснати голове Наполи се нарежда на второ място след временния лидер Интер. Палермо пък играе доста неубедително. В изминалите 7 кръга Ивайло Чочев и компания записаха само една-единствена победа, и то срещу намиращият се в зоната на изпадащите тим на Болоня. С тази игра орлите нямат много големи шансове на "Сан Паоло", но в никакъв случай не трябва да бъдат подценявани и няма да е голяма изненада, ако все пак успеят да вземат нещо от този мач. Двата тима нямат сериозни кадрови проблеми и се очаква да играят с най-добрите си изпълнители.



Дербито на новаците в Серия "А" противопоставя отборите на Фрозиноне и Карпи. Канарчетата се на по-добра изходна позиция, като се намират точно над зоната на изпадащите, заемайки 17-о място със 7 точки. Гостите пък оглавяват класирането отзад-напред с незавиден актив от 5 пункта. Логично целта пред двата тима през този сезон е да запазят елитния си статут. На този етап обаче Карпи е в ролята на пълен аутсайдер, не защото заема последната позиция във временното подреждане, а заради изключително сериозните си проблем в дефанзивен план. В този ред на мисли трябва да отбележим, че червено-белите имат най-слабата защита в първенството. Освен това възпитаниците на Джузепе Санино се представят много неубедително при гостуванията си, което от друга страна, предвид добрата домакинска форма на Фрозиноне в последно време, прави задачата им на "Комунале Матуса" още по-тежка. Довечера в игра за канарчетата няма да видим трайно контузените Даниел Павлович и Роберт Гучер. Гостите от своя страна отново ще са без Рафаел Мартиньо, Камил Вилчек, Гаспар Инигес и Лоренцо Паскити.
 

Рома окупира върха след победата си като гост на Фиорентина в миналия кръг, но след успеха на Интер срещу Болоня снощи отново се оказа в догонваща позиция. Римските вълци не се представиха достатъчно убедително срещу Ла Виола. По-важен бе обаче крайният резултат, с който столичани удължиха победната си серия на 4 мача. Спечелените три точки на "Артемио Франки" обаче взеха своите жертви. Двама от незаменимите титуляри на Рома - Даниеле Де Роси и Мохамед Салах, запълниха лимита си от картони и за днешния мач са със статут "наказани". Твърдо аут са и Кевин Строотман, Франческо Тоти и Сейду Кейта. Отсъствието на тези играчи вероятно ще окаже ефект върху играта на Рома, но Руди Гарсия разполага с широка резервна скамейка и не би трябвало да се затрудни в намирането им на достойни заместници. Удинезе от своя страна подобри играта си в последно време, но не до такава степен, че да се бори за място в първата половина на класирането. Треньорът на зебрите Стефано Колантуоно също има сериозни кадрови затруднения. Той няма да може да разчита на трайно контузените Маурицио Домици, Панайотис Коне, Рафаел Ромо, Александър Меркел, Дуван Сапата и Гилерме Торес.
 


Победата над Сасуоло в миналия кръг стабилизира самочувствието на Милан. Сега възпитаниците на Синиша Михайлович отново трябва да вземат задължително три точки срещу Киево. Сръбският специалист не се чувства никак сигурен на поста си и ако отборът му се отклони от победния път, най-вероятно шефовете на росонерите ще го уволнят. Киево започна сезона много силно, но постепенно загуби ритъм и се смъкна във втората половина на таблицата. Само една-единствена точка дели летящите магарета от съперниците им от Милано, които се намират на 10-а позиция с 13 пункта, на 7 от лидера Рома. Довечера на "Сан Сиро" в игра за Милан няма да видим контузените Жереми Менес, Марио Балотели и М'Байе Нианг. Тимът на Киево пък ще бъде без полузащитниците Мариано Ицко и Федерико Матиело, а Перпарим Хетемаж е под въпрос.
 


В Бергамо ни очаква изключително интересен сблъсък. Тимът на Аталанта се представя много силно у дома и на свой терен все още няма загуба - 3 победи и 1 равенство. Предвид силните изяви на черно-сините на "Атлети Адзури д'Италия" задачата на Лацио изглежда доста трудна. Римските орли не са убедителни при гостуванията си, а освен това някои техни ключови фигури са в лазарета и участието им в мача е под въпрос. Тримата основни защитници Стефан Раду, Уесли Хоедт и Маурисио Насчименто лекуват контузии, но все още не е ясно дали ще са в състояние да играят довечера. Балде Кейта, Стефан Де Врий и Марко Пароло пък със сигурност няма да попаднат в сметките на Стефано Пиоли. В лагера на Аталанта е далеч по-спокойно откъм кадрови проблеми. Единственият важен отсъстващ е бранителят Рафаел Толой, който изтърпява наказание. Силен домакин срещу неубедителен гост, накратко така може да обобщим анализа ни за този двубой, който се очаква да бъде много оспорван.
 

Отборът на Торино загуби ритъм след драматичната победа с 2:1 над Палермо в края на миналия месец и впоследствие влезе в серия от 3 мача без пълен успех. Логично биковете се отдалечиха от челните позиции в класирането, а при нова грешка биха могли да се озоват в долната половина на таблицата. Дженоа не е удобен съперник за Торино, но пък грифоните не са същият тим отпреди няколко години. Колкото и неубедителни да са биковете напоследък, сега пред тях се открива чудесна възможност да се върнат на пътя на победата. Тимът на Джан Пиеро Гасперини е един от най-слабите гости в първенството до момента с три загуби и едно равенство при голова разлика 1:7. В отсъствието на нападателя Горан Пандев и защитниците Кристиан Ансалди и Аласане Тамбе решението на този проблем изглежда трудно, и то при положение, че играят срещу тим, който има облик на типичен домакин. Торинци все още помнят болезнената загуба с 1:5 от Дженоа в края на миналия сезон, като вече феновете им увеличиха значително степента на мотивацията за мъст.
 
Профит - 2029.18
Брой прогнози - 154
Успеваемост - 56.49 %
Осреднен коефициент: 2.04
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

luiz_lfc
28.10.2015 13:24

Днес искам убедителна победа и продължаване на похода за титлата!!!

El_Fenomeno_9
28.10.2015 13:42

Голям фен съм на Фиорентина от много време , но определено мисля че Наполи е отбора , който най - много заслужава титлата на този етап ! Предричах наш лош период още след мача с Интер и за жалост се оказах прав , дано продължи малко и определено като топ постижима цел се надявам на мястото в тройката . Дано и отбора на Наполи се стабилизира и започне най - накрая да се изгражда като ОТБОР , защото това е което липсва на италианските отбори в Европа , а от там започва пътя към свръщането на Калчото на върха сред топ първенствата