Левски е трети в света по брой сухи мрежи при домакинства

09:43
Левски е трети в света по брой сухи мрежи при домакинства
Лидерът в "А" група Левски влезе в престижна световна класация, след като победи в неделя Славия с 2:0. "Сините" са трети на планетата по сухи мрежи в домакинските си мачове. Изследването е на престижния soccer-stats.

От началото на кампанията тимът на Стойчо Стоев е изиграл 9 срещи на собствения си стадион, като в 7 от тях гостите не са вкарали гол. Така вратарят Боян Йоргачевич и съотборниците му имат 78% сухи мрежи на "Герена".

Само два отбора по света са с по-добри показатели от Левски. Това са Жрински от Босна и Ерцгебирге Ауе, който се състезава в Трета дивизия на Германия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ko4o4
02.12.2015 13:09

Да де, само дето това не е показател толкова колко е стабилна защитата на синичките, а колко е слаба резултатността в българската А ПФГ ... апропо в момента статистиката сочи , че у нас средно се вкарват по малко от 2 гола на мач - по-точно 1,99 ... по който показател сме ( о какво чудо) на трето място ама отзад напред ... по-зле са само Италия - Лега Про Група С - Юг с 1,87 и Гърция - Футболна Лига с 1,97 гола средно на мач ... и те така ...
п.п. е в тази връзка можете смело да играете под 2,5 гола ...*cards*

repeH6axce
02.12.2015 14:12

Причината е най-вече в Йоргачевич, на него дължим стабилното реноме.

El_Fenomeno_9
02.12.2015 14:08

Един смислен коментар да напишеш и ти , стига да ти е вярна статистиката , продължавай в този дух