Дерменджиев: Трябва да се настроим за битка във Варна

13:47
Дерменджиев: Трябва да се настроим за битка във Варна
Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде пресконференция два дни преди гостуването на Черно море. Специалистът сподели очакванията си за сблъсъка на „Тича“, като говори и по други актуални въпроси.
 
- Г-н Дерменджиев, очаквате ли да продължи възходящата линия в играта на Лудогорец и срещу Черно море?
- Винаги трябва да имаме едно наум в последните мачове. Защото футболистите вече мислят и за почивката, която им предстои. Но аз вярвам, че в нашия отбор това няма да се случи. Момчетата са изключително отговорни и много добре разбират за какво става въпрос. Мисля, че този мач ще завърши с успех за нас.
 
- Предимство ли е за вас, че Черно море имаше тежък мач за Купата на България срещу Берое? Футболистите им вероятно ще са по-уморени?
- Не, това не е предимство. Футболистите им са достатъчно тренирани, за да изиграят два мача в рамките на три дни. Ние трябва да се настройм за битка във Варна. За един мач, който няма да бъде изигран на добър терен. В крайна сметка трябва да се нагодим към условията на „Тича“, за да спечелим.
 
- С какво Черно море е най-опасен?
- Черно море е един компактен отбор с добър треньор, който знае как да подреди и мотивира футболистите си. Макар че са колебливи напоследък играчите на Черно море могат винаги да изнесат един мач на високо ниво.
 
- От лекуващите контузии Кишада и Мисиджан можем ли да видим някого в игра във Варна?
- Не.

- Зимната пауза винаги е ключова от гледна точка на подготовката и трансферната политика на всеки клуб. Какви са плановете ви?
- Както всеки отбор с добра организация, така и ние, сме изготвили отдавна програмата за зимата. Следваме я.
 
- През лятото бе направена мащабна селекция. Смятате ли, че привлечените футболисти имат потенциала да постигнат успехите от предния ви престой?
- Някои от новите футболисти се адаптират по-бързо. На други им трябва време. Мисля, че ще се нагодят към стила на Лудогорец. Може би ще покажат върховата си възможност през лятото.
 
- От думите ви да разбираме ли, че не трябва да очакваме Лудогорец да бъде активен на трансферния пазар?
- Не, няма да бъде активен до такава степен. Казвал съм го и преди – на нас ни трябват един или двама футболисти, които ще избираме търпеливо. Те трябва да вдигнат класата на отбора и да помогнат за бъдещите успехи.
 
- Теренът във Варна с нещо притеснява ли ви? Знае се, че не е от най-добрите.
- Нямаме право на оправдания. Както всички отбори играят на този терен, така и ние трябва да го направим. Длъжни сме да се приспособим.

- Наблюдавате конкурентине Левски, Литекс и Берое. През пролетта могат ли тези клубове да окажат сериозна съпротива на Лудогорец?
- Това са добри отбори.  Имат качество. И то ще допринесе за едни силни мачове между нас през пролетния сезон.
 
- Кой от трите отбора е основен конкурент на Лудогорец в борбата за титлата?
- Това трудно мога да ви го кажа. Важно е какво ще бъде състоянието на всеки от тези отбори след подготвителния период. Селекцията също е от значение.
 
- Публиката в Разград ви прие много топло при завръщането ви. Дава ли ви това някакво самочувствие за бъдещата работа в Лудогорец?
- Отношението на хората в Разград ми дава импулс. Щастлив съм, че съм приет радушно от феновете. Благодарен съм им. Ще направи всичко възможно да са радостни, щастливи и отново да купуват пакетни билети.
 
- Как и къде Георги Дерменджиев ще изкара празниците?
- Ще бъда със семейството си. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kabela91
10.12.2015 14:46

Очаквам труден мач с Черно море и минимален успех за Лудогорец.