\"Осмицата\" тръгва по света

13:41
\"Осмицата\" тръгва по света
Носителят на "Златната топка" Христо Стоичков днес представя в Мексико автобиографичната си книга, озаглавена "Осмицата". В каталунски ресторант в град Мексико "Камата" показа работата си пред множество журналисти.

"Ако трябва да започна на ново кариерата си, няма да променя нищо. Ще съм същият, какъвто съм в момента - със сегашния си характер. Защитник на всичко и на всички. Дали съжалявам за нещо? За много неща, но никога не свалям гарда си. Винаги има някой, който иска да е над теб. Това са предимно завистниците", казва в автобиографията си Стоичков.

Книгата на бившия селекционер на България е със заглавие "Осмицата" (б.а. - на испански "Ел Очо", като първото "О" е изписано с цифра - "El 8CHO") и е със 135 страници и цветни снимки. В нея българинът разказва за мачовете с националния отбор, както и с бившия си клубен тим Барселона.

В Мексико продажната цена на книгата ще бъде около 9 евро.

"Стоичков никога не се е страхувал да се възползва от някоя възможност да вкара, нито е губил отговорността си на терена", казва спортният директор на Реал Мадрид Хорхе Валдано за българската легенда.

Христо Стоичков е роден на 8 февруари 1966 г. в Пловдив. Висок е 179 см, тежи 76 кг. Започва кариерата си в школата на Марица (Пловдив). Играл е още за отборите на Завод "Юрий Гагарин", УСМ, Хеброс, ЦСКА, Барселона, Парма, Ал Насър, Кашива Рейсол, Чикаго Файър и Ди Си Юнайтед.

Заради доброто си представяне в мачовете на ЦСКА ФК Барселона закупува бъдещата световна звезда за сумата от 4,5 млн.долара. Стоичков веднага става любимец на публиката на "Камп Ноу" и е един от основните играчи на "дрийм тийма" на Йохан Кройф, който печели първата Купа на европейските шампиони за Барселона през 1992 година.

На Световното първенство през 1994 г. в САЩ Христо Стоичков печели голмайсторския приз, вкарвайки шест попадения за националния отбор на България. През същата година печели най-престижната индивидуална футболна награда - "Златна топка".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

screama
25.07.2008 16:18

преди футбола наистина е бил шоу а сега е само пари пари и пак пари..

RickarD
25.07.2008 13:51

Играл е още за отборите на.......
ХЕБРОС , ............
все пак и нас да на кажат някъде ... *tongue*