Фиорентина посреща Юве на старта на Серия \"А\"

21:32
Фиорентина посреща Юве на старта на Серия \"А\"
Преди малко повече от час бе изтеглена програмата в италианската серия "А". Това, което прави впечатление са двете тежки гостувания на Ювентус и Интер съответно на Фиорентина и Сампдория на старта на шампионата.

Дербито на Милано се явява и първото голямо дерби, което по програма трябва да се изиграе на 28 септември. Два кръга по-късно настоящият шампион на Италия посреща вицешампиона в Милано, а датата е 19 октомври.

"Римските вълци" ще имат още едно гостуване на Ювентус (2 ноември), преди да излязат в поредния сблъсък за Рим срещу съгражданите си от Лацио. Този двубой е насрочен за 18 ноември.

Войната, възникнала в последните години между "нерадзури" и "бианконери", ще продължи с пълна сила на 23 ноември в мач от 13-ия кръг, като срещата ще се играе на стадион "Сан Сиро". 3 седмици по-късно (14 декември) "Старата госпожа" ще се изправи срещу другия си основен конкурент за скудетото Милан, но този път пред своята публика.

Последното голямо дерби за първия полусезон е между Рома и Милан, като столичани ще бъдат домакини в първия сблъсък между двата отбора. Срещата е насрочена за 11 януари 2009 г.

Ето и програмата от първия кръг на първенството:

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация