Младенов: Во век и веков Стоичков ще си остане най-великият

09:43
Младенов: Во век и веков Стоичков ще си остане най-великият
Бившият футболист и треньор на ЦСКА Стойчо Младенов определи Христо Стоичков като "емблемата на България". Той сподели какво мисли за Камата пред вестник "Тема спорт" по случай 50-годишния юбилей на Ицо:

Какво си спомняте от първите дни на Стоичков в ЦСКА?

Още от първия му ден в ЦСКА се видя, че има характера, хъса и спортната злоба, за да стане голям играч. Той заедно с Емо и Любо изпъкваха над всички останали млади футболисти, които влизаха в ЦСКА. Во веки веков Ицо ще си остане най-великият наш играч.

Кога разбрахте, че той ще стане най-великият играч в историята на българския футбол?

Около него веднага се усещаше, че има качествата да стане голям. Огромно самочувствие имаше, но с покритие. А най-хубавото е, че никога не се отдели от земята. Не си навири носа, не се самозабрави. Остана си стъпил здраво и изпитваше огромно уважение към всеки, направил нещо за него. За съжаление, тук, в България, остана неразбран и ние му дължим извинение.

Коя история с него никога няма да забравите?

Има една история от времето ми в Португалия. Тогава бях с Белененсес на турнир в България. Направихме контрола с ЦСКА, а Ицо вкара страхотен гол от фаул. Започна да се радва, да маха ръце, да крещи: "Йес, йес!", и идва при мене и ми вика: "Виж колко съм велик, бате Стойчо!" Толкова убеден беше, че ще постигне големи успехи, че нямаше как да не се случи.

Иначе има още една история, която аз не си я спомнях, но той ме подсети наскоро. Навремето тренирахме на 4-ти километър, на сгурията. Аз тъкмо се бях възстановил от травма и Ицо ми влезе с един остър шпагат, като ме удари точно на контузеното място. И той ми припомни, че съм станал и съм му ударил плесница. Ицо не цепеше басма на никого. Спомням си и онзи случай от съблекалнята, точно като беше дошъл в ЦСКА, бях му казал да ми почисти обувките, а той на свой ред поиска аз да лъсна неговите. Тези майтапи си бяха ежедневие в съблекалнята. Неговото поведение беше неповторимо.

Какво направи Стоичков любимец на феновете на ЦСКА?

Той стана любимец не само на феновете на ЦСКА, но и на Барселона, защото винаги се хвърляше на терена в името на своя клуб. С цената на всичко искаше да спечели. И във всеки един мач даваше най-доброто от себе си. Без своя характер и хъс нямаше да го постигне. Беше закърмен с успех! Друг не е способен да съчетае толкова много неща като характер, качества, класа, манталитет... Затова Ицо е неповторим. Трябва да се гордеем с него, да го пазим, да го ценим, да го защитаваме. Да бъдем винаги зад него. Той е българската емблема в света. Абе, хора, заради Ицо знаят какво е България! Никой нямаше да чуе за нас, ако не беше той. Христо ни постави на картата. И затова трябва да си го пазим като зеницата на окото!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DuX4o0
09.02.2016 16:04

Стоичков е по-успял от Гунди,от гледна точка на титулуване и индивидуални успехи.Но Гунди е избран за футболист номер 1 на България за 20 век.Не бих се съгласил,че Стоичков е по-известен в световен мащаб.И двамата са изключително популярни за времето си.За качествата им,не е нужно да се говори.Тях цял свят ги е видял.
Въпроса е,че всичко опира до съпоставката Левски-Цска.
Не видях нито един смислен коментар по-долу. Само спорове от типа "едно си баба знае,едно си бае"

night_wolf1984
09.02.2016 14:30

До коментар [@comment 1872914] от [@user El_Fenomeno_9]:

И що да не сравня Жеков с Гунди ....за него може да е по голям идол ...къв си ти,че да му казваш...кой е по голям *smile*Факт е ,че Стоичков е по успял и известен от Гунди по света *smile*

sviliev
09.02.2016 13:14

Е, браво на Вас, Уинър! Спечелихте ме с действията си, и с удоволствие ще продължа да пиша тук! Има нормални, интелигентни, възпитани потребители, интересуващи се от футбол, ценящи чуждото мнение, виждащи по-далеч от носа си. Успяхте да изчистите дискусията, която бе станала доста примитивна заради един ''коментар''.

putopalo
09.02.2016 12:49

Ицо да влиза в БФСто и да оправи най-накрая тази корупция*party*

LEVSKI_IYI_14
13.02.2016 16:19

Напълно съм съгласен, брат!!

sviliev
09.02.2016 11:45

Знаете ли какво е направил веднъж Стойчо? 2013- та година имаше нещо като събор на ''Армията'', а в събота предстоеше мач с Левски. Феновете събирали пари за хореография, а Стойчо дал 5 лв. После малко се смутил и дал още 10 лв. Вие си правете изводите.

MaLkO_LuD94
09.02.2016 11:35

До коментар [@comment 1872857] от [@user tonisport]:

Единственото по което ви отстъпваме е 2-ри места и простотия *beer* Айде лягай да спиш ЕДИН Е ИЦО СТОЙЧКОВ

sundza
09.02.2016 11:32

Ей, това разделение и това противопоставяне ли е единственото, което ви храни,бе? Това е като да сравняваш Ламборджини и Ферари. Всяко едно си има своите достойнства, своите недостатъци и своите фенове. Кой както си го разбира.
Честит празник на Ицо и дълбок поклон за всичко, което е правил и прави за България! Остана само още едно - да влезе с гръм и трясък, както само той може, в българския футбол и да помете корумпираната сган.
Boy-чо, на тебе ше ти кажа, че в целия този свят, който си виждал хората разбират колко си глупав по разсъжденията и изказванията, които правиш в коментарите си, а не по това фен на кой отбор си. Айде сега прави си изводите кой е глупавия.

sviliev
09.02.2016 11:30

Стойчо, а ти вземи и се скрий, безсрамнико. Много си дал на ЦСКА, но страшно много си и взел. Заради теб са почти половината от делата, които се водят срещу нас. Ти имаш една от най-големите вини за фалита на ЦСКА. Що за наглост, що за чудо. И се имаш и за голям треньор, а максимума ти е да биеш Левски 7 пъти поред. Голямо постижение, няма що.

tonisport
09.02.2016 10:17

След Гунди!

ponchini
09.02.2016 17:40

Много си тъп бе Саше. Факта,че слагаш всички под общ знаменател, било то левскари и цска-ри, е достатъчно красноречив, че си глупак. А по темата, това е спор, на който не може да се стигне до разумно съгласие. Двама велики футболисти и това е. Ако говорим за футболисти, които сме гледали - то по голям от Стоичков няма. Макар,че съм левскар.

IvailoGeorgiev
09.02.2016 17:09

Тиймо, сатана *lol**lol*

sviliev
09.02.2016 12:00

Точно пък за лъжи да не коментираме. Вие сте специалисти в това. И повечето неща са свързани с Аспарухов, впрочем. Но хайде да приключим темата, ясно е, че сме на различни мнения.

Teemo
09.02.2016 11:54

Никаква омраза не тая. Но не харесвам лъжците и хора изкривяващи истината. Достатъчно е да се чуе мнението на изброените от теб футболисти за Гунди. За тях е бил най-добрия срещу когото са играли в България. Били са и приятели. Обичали са го не само левскарите. Не като сега да ми сравнявате този и онзи. А най - глупавото нещо е да сравняваш някакви показатели на починал човек с играчи продължили да играят след смъртта му. Може да продължите с лъжите и изкривените истини. В това сте специалисти.

sviliev
09.02.2016 11:37

Аз не сравнявам Гунди със Стоичков, защото няма база за сравнение, а и са от различни епохи. Сравнявам го с играчи от неговото поколение. Що се отнася до цитатите, има такива за много български футболисти от комунистическия период, особено за тези от 60-те и 70-те години. А тонът ти показва каква омраза таиш в себе си. На мен Левски ми е противен като клуб, и то много, но не го мразя, това е много силна дума. С нищо животът ми няма да стане по-щастлив, ако мразя нещо. Аспарухов го уважавам, но смятам, че се митологизира, което е неправилно. Уважавам и Панов, Искренов и най-вече Наско Сираков. Но такива като Гонзо и Боримиров няма как да уважавам.

Teemo
09.02.2016 11:32

Хайде един 24 годишен чорбар да не определя какъв футболист е бил Гунди. "Аспарухов е център-нападателят на моите мечти. Това са думи на знаменития треньор на италианския колос "Милан" Нерео Роко. "Бих дал много, за да го имам в отбора си", добавя той." "Големият отбор на "Бенфика", на който вкара два гола в Лисабон, направи шпалир за Гунди след мача. Вижте кои му ръкопляскаха - Еузебио, Торес, Симоес, Колуна, Жермано, и прочутият им унгарски треньор Бела Гутман." "Когато носителят на "Златната топка" Флориан Алберт идва в София за снимки във филма на Мишо Гецов "Гунди", унгарецът, като любимия играч на Аспарухов, казва пред камерата: "Той беше моят любимец."" ""Голът, който отбелязаха на "Уембли" срещу нас, е макетиран от восък с учебна цел. Това е един истински шедьовър, който може би е невъзможно да се повтори." Така възкликна английската легенда Боби Мур след мача (1:1)" Спрете се с глупавите сравнения между двама велики футболисти. *wink*

tonisport
09.02.2016 11:15

Гунди не съм го гледал,Гонзо да. Гледал съм и Христо Стоичков и за мен е най-великия български футболист който съм еиждал с очите си! Но Тройчо пак тънко кълве левскарите. По време на Георги Аспарухов е било престъпление да напускаш страната и не мога да го сложа на второ място след Стоичков както и обратното.Но за да ме разбереш трябва да раздвижиш малко гънките.

night_wolf1984
09.02.2016 11:10

и гонзо нали...ония ден каза,че не си гледал по голяма легенда от него?*joking**lol**joking*

sviliev
09.02.2016 11:06

Не всички левскари са толкова глупави, че да мразят Стоичков, но поне 70 % от тях влизат в кюпа. Цял свят го е признал, само те не го признават (яд ги е, че излезе с номер 4 на гърба, та затова). Светът ли има грешна преценка, те ли, мисля, че не е трудно да се прецени. Лека му пръст на Гунди, но ако не бе загинал трагично толкова млад, за него нямаше да се говори толкова. Че то най-големият му конкурент Петър Жеков има по-добър голов коефициент от него, а за Христо Бонев и Димитър Якимов да не говорим - и двамата превъзхождат Гунди. Никой от тях обаче не получи признанието, което заслужаваше. Една голяма трагедия митологизира Аспарухов, а имаше по-добри от него.

lucky_boy_71
09.02.2016 10:58

Ей това левскарите сте невменяеми. Все съм виждал глупави хора по целия свят, ама като вас няма. Способни сте и майка си да опетните, само и само да не си признаете че винаги сте втори. Знам че няма как да не осмърдите с вонята си темата за НАЙ ВЕЛИКИЯ - ИЦО СТОИЧКОВ, ама какво да се прави. Тя простотията ви напира да пишете глупости.