Дерменджиев: Не броим петте точки преднина пред Левски

17:35
Дерменджиев: Не броим петте точки преднина пред Левски
Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде интервю за клубния видеопортал „ Лудогорец ТВ“. Дерменджиев говори за очакваното с огромен интерес дерби с Левски от първия пролетен кръг на 21 февруари, както и по други актуални въпроси, свързани с шампионите.
 
-  Г-н Дерменджиев, отборът тренира от два дни в България. Какво е състоянието на футболистите и адаптират ли се вече към домашните условия след дългия лагер в Турция?
- Състоянието на отбора е добро. Имахме почивка. Паузата след дългия лагер се отрази добре на момчетата. Събраха се със семействата си. Вече са по-спокойни. Адаптират се бързо към нашите условия, защото тук, в България, има разлика в климата и терените. Мисля, че до 21 февруари играчите ще се чувстват още по-добре.
 
-  Да се върнем към подготовката в Турция. Доволен ли сте от свършеното в Белек?
- Ние като треньори винаги правим анализи на подготовката. Мога да кажа, че лагерът в Белек мина на високо ниво. Отборите, с които играхме, бяха достатъчно силни. Дадох достатъчно игрово време на всички момчета, за да влязат във форма и да усещат комфорт. Времето в Турция беше с нас. Нямаме провалена тренировка. Нямаме провалена контрола. Като цяло  съм много доволен от подготовката тази зима в Турция.

-  Обобщете представянето на отбора в контролните мачове в Турция?
- Не мога да деля контролите една по една. От всеки мач имаше полза. Проведоха се в различни етапи на лагера. Мачовете бяха изиграни според моментната форма, в която се намираха футболистите.

- Какво е състоянието на контузените играчи в навечерието на пролетния полусезон?
- Сисиньо се нуждае от по-дълъг период на възстановяване и рехабилитация. Кешерю е добре, тренира с отбора. Контузиите на този дълъг лагер не бяха чести. Мисля, че за началото на пролетния дял в първенството всички ще бъдат на линия.
 
- Кога Върджил Мисиджан ще бъде напълно възстановен и готов за игра?
- Той трябва да дойде следващата седмица в България. Тогава ще разберем с подробности какво е точно състоянието му към днешна дата и колко време му е необходимо за крайното възстановяване.
 
- Да поговорим за дербито с Левски. Готов ли е Лудогорец за този мач?
- Винаги съм казвал, че ние се готвим за пролетния полусезон като цяло. Първият мач е важен, разбира се. Ние ще му отдадем значимото като дерби. Ще го изиграем на едно прилично ниво.
 
- Какво решава резултатът от дербито с Левски?
- Ще е добре за отборът, който спечели този мач. Но резултатът не решава първенството.
 
-  Наясно ли сте с моментната форма на Левски и следите ли отбора?
- Да, както всички треньори в България следим конкуренцията. Няма нищо скрито между нас. Познаваме се добре. Гледах мачовете на Левски в Турция. Наясно съм с формата и възможностите им.

- Възможно ли е мачът да бъде подценен с оглед на факта, че Лудогорец се оказа с пет точки преднина заради изваждането на Литекс и анулирането на резултатите им? Може ли всичко това да има негативен ефект върху Лудогорец?
- Не, не мисля, че може да има негативен ефект. Ние не броим петте точки преднина, които дойдоха след изваждането на Литекс. Излизаме да играем с мисълтта, че точките са равни, както е било досега. Ако искаме да станем шампиони, трябва да сме мотивирани да спечелим всички мачове, не само този срещу Левски. Казах вече, че дербито няма да реши титлата. Нека не подценяваме и другите отбори. Сега вниманието ни е насочено върху двубоя с Левски. Върви мнението, че ако спечелим, сме шампиони. Но трябва да ви кажа, че другите клубове направиха добри селекции. Ще има много силни мачове през идния полусезон.
 
- Каква футболна пролет очаквате?
- Очаквам силна конкуренция от всички отбори до един. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация