Налагат фенове с билярдни топки

11:28
Налагат фенове с билярдни топки
Невероятни случки се разиграха на срещата реванш от "Интертото" между Хонвед и Щурм Грац (1:2) в Будапеща. Щурм се класира с общ резултат от двете срещи 2:1.

Местните стюарди атакували сектора с гостуващите фенове, въоръжени с чорапи с билярдни топки, съобщава в."7дни спорт". Сериозно ранени са поне 15 австрийски привърженици. Те са приети в болница, а на някои от по-леко ранените помогнал на място лекарят на Щурм.

В началото феновете на Щурм започнали да хвърлят факли по терена. Ситуацията ескалирала в средата на първото полувреме, когато изведнъж стюардите щурмували сектора им. Изпатилите си австрийци споделят в различни интернет форуми, че унгарците само чакали нещо да стане, за да ги нападнат. Според някои от коментарите стюардите всъщност били известни унгарски хулигани.

Пострадали дори цивилни австрийски полицаи. Служителят на реда Роберт Ригер споделя:
"Не бях преживявал подобно нещо. Бяхме цивилни, но на якетата ни пишеше съвсем ясно "Полиция". Въпреки това охраната не показа никакво уважение."

Ригер разказа и как искал да помогне на лежащ на земята ранен запалянко на Щурм, но бил напръскан с лют спрей в лицето.

"Ситуацията в сектора с нашите фенове беше много лоша. Нямаше никаква сигурност и пострадаха много невинни", обясни и треньорът на Щурм Франко Фода.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

svetlio_vn
28.07.2008 12:38

Унгарците заслужават едно хубавичко наказание . Феновете на Ференцварош също са известни с хулиганщината си .