Барселона привлича Карим Бензема

14:21
Барселона привлича Карим Бензема
Испанският футболен гранд Барселона ще отправи официална оферта за закупуването на нападателя на Олимпик Лион Карим Бензема. За французинът се бори и вечния съперник на каталунците Реал Мадрид.

Според последни информации ръководството на Барса ще продаде камерунския си нападател Самуел Ето’о до края на тази седмица. В такъв случай Хосеп Гуардиола ще се нуждае спешно от нападател, като другите възможни варианти за преминаване на "Камп Ноу" са Емануел Адебайор от Арсенал и Димитър Бербатов от Тотнъм.

Според испанските медии Барселона е много близо до подписа на 21-годишния Карим Бензема, въпреки изказванията от ръководството на Олимпик Лион, че нямат намерение да се разделят със звездата и смятат да го задържат поне още един сезон.

Карим Бензема е възпитаник на школата на Олимпик Лион. Централен нападател е, но може да играе и като дясно и ляво крило. През сезон 2006-07, треньорът Ален Перен гласува доверие на Бензема и го налага като титуляр. В резултат футболистът вкарва впечатляващите 24 гола за 37 мача, като тогава е едва на 19 години.

На 13 март 2008 г. Карим Бензема продължава договора си с Олимпик Лион до 2013 г. с опция за още една година. След подписването му, Бензема става един от най-високо платените футболисти във Франция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари