Хановер се разделя с Шааф при изпадане във Втора Бундеслига

23:21
Хановер се разделя с Шааф при изпадане във Втора Бундеслига
Намиращият се на последното 18-о място в класирането на Бундеслигата Хановер 96 ще смени треньора си Томас Шааф в случай на изпадане във втора дивизия. "Зелено-черните" имат едва 17 точки и изостават на 10 от Айнтрафт Франкфурт и Хофенхайм, които са пред тях седем кръга преди края на първенството. Така че съдбата на Шааф изглежда ясна.

"След интензивни и конструктивни разговори през изминалите седмици, Хановер и треньорът Томас Шааф се договориха да не продължават съвместната си работа, ако се стигне до изпадане във втора дивизия", се казва в официално съобщение на клуба.

Шааф беше назначен на поста през зимната пауза, но не успя да спре пропадането и да вдъхне нова енергия на тима. От началото на неговия период тимът има една победа и 9 загуби, а в събота играе срещу Хамбургер ШФ решителен мач. При поражение Хановер се прощава с елита, а победа ще запази нищожните им надежди за оцеляване.

"И двете страни са на мнение, че във втора дивизия един свеж старт ще бъде с много по-голям ефект", коментира изпълнителният директор на клуба Мартин Бадер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация