Арсенал и Челси отговориха на обвиненията за допинг

20:09
Арсенал и Челси отговориха на обвиненията за допинг
Ръководните фактори в Арсенал и Челси отговориха мигновено на обвиненията за употреба на допинг от техни футболисти публикувани в "The Sunday Times". Изданието излезе с информацията, че близо 150 елитни британски атлети са използвали допинг, позовавайки се на твърденията на британския лекар Марк Бонър. Въпреки че в материала на "Times" конкретни имена на състезатели не се споменават, Бонър разкрива, че са замесени футболисти от Висшата лига, играещи в отборите на лондонските Арсенал и Челси, настоящия лидер в класирането Лестър, както и играчи на състезаващия се в Чемпиъншип тим на Бирмингам. Сред снабдяваните от Бонър спортисти са били още британски тенисисти, велосипедисти, състезатели по крикет и шампиони по бокс.
 
От Арсенал и Челси отрекоха категорично твърденията, че техни футболисти са приемали допинг, като изтъкнаха, че спазват стриктно правилата и наредбите на Международната антидопингова агенция.
 
"Футболен клуб Арсенал е изключително разочарован от публикуването на подобни неверни твърдения, които са абсолютно неоснователни. От The Sunday Times са напълно наясно, че тези обвинения са безпочвени, но въпреки това са ги публикували. По проблемите с допинга нашият клуб взима много на сериозно своите отговорности и футболистите ни са отлично запознати с това. Стриктно се придържаме към всички правила поставени от Международната антидопингова агенция", заявиха от Арсенал.
 
Подобен бе и отговорът от страна на Челси
 
"Твърденията публикувани в "The Sunday Times" за нас са неверни и напълно неоснователни. Футболен клуб Челси никога не е използвал услугите на др. Бонар и нямаме информация за това, че някои от нашите играчи е бил лекуван от него или е използвал неговите услуги. Ние взимаме много сериозно проблема с употребата на допинг в спорта и спазваме напълно всички антидопингови правила и наредби. Играчите на ФК Челси редовно и стриктно са били подлагани на тестове от съответните органи", обясниха от "Стамфорд Бридж".
 
Британският министър на спорта Джон Уитингдейл разкри, че публикуваната информация вече се проверява и предупреди, че ако тя се окаже вярна ще последват сериозни наказания за провинилите се спортисти. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
03.04.2016 21:11

Това е то демокрацията... Всеки може да каже всичко за всеки и сега трябва да се юркат цели министерства да проверяват небивалици. В статията няма нито едно конкретно доказателство. Журналистика във висша форма. Пълна простотия.

Man_Red
05.04.2016 16:58

Ама вие още ли се мъчите да пропагандирате "идеите"!?

SuperMario77
03.04.2016 21:04

А ако не се окаже вярна, тоя "доктор" ще си понесе ли последствията?!