Станислав Ангелов: Ще върнем духа на Левски (видео)

20:31
Станислав Ангелов: Ще върнем духа на Левски (видео)
Спортният-директор на ПФК Левски Станислав Ангелов даде специално интервю за ЛЕВСКИ ТВ, в което говори за актуалните теми около подготовката на сините, селекцията в тима, развитието на ДЮШ и своята визия за бъдещето на клуба.

Ангелов обяви, че не харесва модела на Лудогорец, където преобладават чужденците и те са лицето на тима.

"Моята концепция е, че трябва да се наблегне върху работата с децата. За мене е изключително важно школите да започнат да произвеждат, защото това е пътят. Няма как да се върнем на голямото ниво във футбола, ако не изградим стабилни школи и оттам не излизат отговорни български играчи. Там където държавата участва в този процес, нещата се получават. А там, където клубовете изнемогват, държавата трябва да се намеси, защото става въпрос за деца."

През миналата година Ангелов се занимаваше основно с втората школа на Левски, тази на стадион Раковски в центъра на столицата. Там обаче материалната база не е на нужното ниво.

"С директора на школата на Левски Даниел Боримиров сме приятели и имаме една и съща визия. Той работи с голямо желание и това рано или късно ще даде резултат. На база Раковски ще се направи отбор, който да се опитаме вдигнем във В група и това е Левски-Раковски. Те сега играят в А окръжна група. За една година в окръжната група страхотно дръпнаха. Те бяха само на 16-17 години. Софийската окръжна група предразполага към сериозни мачове. Нашите юноши стават приоритет, но трябва да ги подготвим повече във физически и психически аспект. А и динамиката при мъжете е по-голяма."

По въпроса със селекцията в мъжкия отбор, Ангелов отговори: "Това е деликатен въпрос, но моето желание е да не се взимат на всяка цена чужденци, ако няма това, което искаме конкретно. По-добре да вземем юношите. Левски никога няма да е такъв, какъвто хората го искат, но това не може да стане със 7-8 чужденци. Не искам да приличаме на Лудогорец. Трябва да се опитваме да работим с младите.

Може би има от гледна точка на Петрович недостиг на играчи. Но затова е добрият треньор, за да направи качествен отбор и без големи индивидуалности. Петрович е афектиран на моменти, но тия ситуации са нормални. Работим по всякакви теми за селекцията, но това са вътрешни теми".

Според него, няма смисъл да се поставят постоянно въпроси за целите на Левски. Той дори ги нарече леко несериозни въпроси.

"Целта е Левски да спечели всичко, каквото може. Ще се борим с абсолютно всички сили. За мен е важно да върнем облика на истинския Левски. Всички искат да се върне левскарският дух."

"Мачът с Марибор не ме притеснява. Мач като мач. Излизаме и гледаме да се върнем с възможно най-добър резултат. Не ме интересува нищо друго, освен да се създаде добра симбиоза и колектив, коментира бившият полузащитник предстоящото европейско участие на сините. Левски стартира кампанията си другата седмица, а доста хора смятат словенците за фаворити предвид резултатите им последните години."

Накрая той добави, че слуховете и спекулациите за промените в щаба не му правят впечатление. Той е говорил с играчите и им е поставил задача да се концентрират върху своите си задължения, както е правил той в годините си на играч.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
08.07.2016 21:49

а така,пусни Анелия...удари скарата бирата....и гледай на терена как ще търчат като булиди от Формула 1 и ще орът тревата като беларуски трактори*smile*